Три факти, які треба знати про ідентифікаційний номер для дитини

11 Липня 2018, 10:00
13959

Три факти, які треба знати про ідентифікаційний номер для дитини
Волинські фіксали пояснили як дитині отримати реєстраційний номер Облікової картки платника податків та відмовитися від нього.
Податковий кодексу України не передбачає обов’язкову реєстрацію громадян у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків ні з моменту їх народження, ні з настанням певного віку.

Тобто, якщо громадянин, у тому числі малолітня особа, не має обов’язків щодо сплати податків, не отримує доходів, що підлягають оподаткуванню, та не підпадає під визначення платника податків, то підстав для включення відомостей про неї до Державного реєстру немає.  
Бізнес.Район на основі інформації від ГУ ДФС у Волинській області підготував три факти, які треба знати про присвоєння ідентифікаційного номера для дітей

  1. Обов’язкова реєстрація дітей у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків законодавством не встановлена. Тобто отримувати ідентифікаційний номер для дитини не є обов’язковим.
  2. Якщо виникла необхідність отримати картку платника податків для дитини до 14 років, то один із батьків (усиновитель, опікун, піклувальник) за наявності свідоцтва про народження дитини та документа, що посвідчує особу, має звернутися до місцевих органів ДФС.
  3. При досягненні 14-річного віку кожен громадянин України зобов’язаний отримати паспорт. При оформленні паспорта неповнолітня особа може також реалізувати право щодо внесення до такого паспорта інформації про ідентифікаційний номер або про відмову від прийняття ідентифікаційного номера. У разі наявності повідомлення про відмову від ідентифікаційного номера податковою проставляється слово «відмова».
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024