Режим «єдиного вікна»: як Волинська митниця спрощує процедуру перетину кордону для експортерів

11 Липня 2018, 09:18
український експорт 897
український експорт

На Волинській митниці за рік експортні відправлення збільшились на 22%, імпортні – на 47%.

Про це повідомили під час засідання Громадсько-консультативної ради платників податків при  Головному управлінні  ДФС у Волинській області.

За перше півріччя 2018 року інспектори розглянули і оформили більше 63 тисяч митних декларацій. Середній час оформлення однієї – 1 година 7 хвилин. Про це повіомила виконувачка обов’язків заступника начальника Волинської митниці ДФС Тетяна Кравець.

Значно спростилась митна процедура для українських експортерів, вантажі яких оформляються в автоматичному режимі через електронне декларування з використанням «єдиного вікна».

Нині 98% декларацій на Волинській митниці подаються в електронному вигляді, з них 86% проходять суміжні види державного контролю (фіто-, вет-, санітарний, радіологічний тощо) через електронні бази даних митниці. Поки що сервіс «єдиного вікна» не працює щодо залізничних і транзитних перевезень, проте триває підготовча робота для його поширення на ці напрямки з початку 2019 року.

У результаті комплексу вжитих керівником у 2017 році заходів щодо автоматизації та прискорення митних процедур у системі митниць ДФС України Волинська митниця піднялася з 5 місця «у хвості» на 4 місце серед лідерів.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024