На Волині хочуть побудувати новий пункт пропуску

12 Липня 2018, 14:45
На Волині хочуть побудувати новий пункт пропуску 885
На Волині хочуть побудувати новий пункт пропуску

Волинська митниця ДФС планує побудувати новий пункт пропуску на кордоні з Білоруссю. 

Про це йдеться на сторінці голови Волинської ОДА Олександра Савченка у Facebook. 

У Ратнівському районі наразі діє пункт пропуску «Доманове» на кордоні з Білоруссю. Його  Савченко оглянув 11 липня 2018 року. Облаштований пункт одразу після розпаду Радянського Союзу, та був збудований на той час як тимчасові споруди. Проте, як каже в.о. заступника начальника Волинської митниці ДФС Тетяна Кравець, на сьогоднішній день він потребує удосконалення, адже митна система Волині розвивається загалом.

«Митниця – це дуже важлива структура, яка функціонує в межах області. Основні її ділянки – це пункти пропуску. На жаль, на білоруському кордоні вони побудовані дуже давно і мають не такий вигляд, який повинен мати сучасний пункт пропуску. Тому ми просимо обласну державну адміністрацію допомогти нам пришвидшити вирішення питання відведення земельних ділянок для розбудови нових пунктів пропуску. Таких, які відповідають всім вимогам», – написав губернатор.

Він зазначив, що детальний план території вже розробили. Проектна ділянка, де планують збудувати новий пункт пропуску, знаходиться на відстані 100 метрів від кордону з Білоруссю ліворуч автомагістралі М-19 (Брест-Ковель-Чернівці). Площа проектної ділянки - 3,5 гектара.

«До 26 вересня ми оформляємо всі необхідні дозволи. Не все залежить від адміністрації, є ще Держгеокадастр, але ми в силах посприяти. Візитна картка України повинна бути сучасною та гідною, а не той тимчасовий пункт пропуску який ми маємо. Ми пройшлися і побачили, що черги великі, а це відбиває бажання багатьох відвідувати Україну та наповнювати державний бюджет. Тому ми будемо все робити для того, аби митниця працювала надійно і швидко, - резюмував Савченко.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024