На Любомльщині обговорили, як ефективно використовувати землі сільськогосподарського призначення

14 Липня 2018, 10:42
1366

Участь у нараді  взяли директор департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Юрій Горбенко, перший заступник начальника Головного управління Держгеокадастру у Волинській  області Анатолій Поляков, голова Любомльської райдержадміністрації Олександр Устименко, голови та начальники земельних відділів об’єднаних територіальних громад, сільські голови.

У середу, 11 липня, в Любомській райдержадміністрації відбулася розширена нарада з питань проведення інвентаризації земель та оцінки ефективності їх використання на території району, – йдеться на сайті Департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Нагадаємо, від 02 липня 2018 року №4329/17/2-18  головою облдержадміністрації Олександром Савченком видано доручення щодо координації спільної діяльності у сфері земельних відносин при наданні в оренду,власність земель усіх категорій та форм власності.

«Сьогодні необхідно сконцентрувати увагу та проводити активну роботу з питань ефективного і раціонального використання земель сільськогосподарського призначення, – наголосив голова райдержадміністрації Олександр Устименко. – Зокрема, треба перевіряти наявність договорів на оренду земель, їх легітимність, а також безпосередньо обробку земель. Я вважаю ці питання вкрай актуальними. Обіг землі і насамперед процес перерозподілу земель, їх використання за цільовим призначенням, розміри приватного землеволодіння повинні перебувати під контролем держави».

Учасниками наради обговорено питання використання земель запасу, орендної плати за використання паїв. Основним завданням по даній роботі є виявлення тих земельних ділянок, які використовуються без оформлення відповідних документів, або право користування якими не встановлено та не проведено державну реєстрацію. Адже відповідно до децентралізації бюджетів, відтепер земельний податок є додатковим джерелом наповнення місцевих скарбниць.

У свою чергу, директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко наголосив, що Любомський район залишається інвестиційно привабливим регіоном, а тому в першу чергу, необхідна здорова конкуренція при проведенні земельних аукціонів з тим, щоб земля перейшла у користування до найстараннішого та ефективного орендаря, а це в свою чергу – забезпечить суттєві надходження до місцевих бюджетів.

За підсумками наради вирішено додатково провести в районі  моніторинг використання земель сільськогосподарського призначення всіх форм власності.




Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024