У Луцьку відкрили Центр професійного і кар’єрного консультування

16 Липня 2018, 13:08
2166

У стінах Луцького національного технічного університетувідкрилася нова сучасна платформа для підвищення якості профорієнтації молоді - Центру професійного і кар’єрного консультування.

Урочисте перерізання стрічки відбулося 13 липня 2018 року, повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Долучилися до відкриття центру ректор Луцького НТУ Петро Савчук, викладачі та працівники ЗВО. Серед запрошених протестувати нову платформу був і голова облдержадміністрації Олександр Савченко.

«Такий центр потрібен не лише на Волині, а в будь-якому куточку України. Я думаю, це один із найкращих центрів. Я проходив такі тести у своєму житті неодноразово, бо для людей, які одягають форму це необхідно, людина повинна бути виваженою. Такі тести не впливають на долю випускника, але допомагають йому визначитися із тим, чи правильно він обирає свій шлях. Не так багато людей, які одразу після закінчення школи розуміють, ким вони повинні бути», – каже Олександр Ілліч.


 

Ініціатива волинських освітян сподобалася очільнику області Олександру Савченку. Він наголосив, що подібні центри повинні співпрацювати з центрами зайнятості, адже тоді молодь зможе впевнено обирати свій професійний шлях і самореалізовуватися.

Ректор ЛНТУ Петро Савчук каже, що потенціал цієї лабораторії колосальний і не лише тим, що тут є відповідне базове програмне забезпечення, але й спеціалізовані продукти, унікальні на ринку України.

«Тільки ми й «Острозька академія» будемо проходити первинний цикл професійного тестування і адаптації цих програмних продуктів. Давно цей досвід використовують країни Балтії та Німеччина, тому ми пишаємося тим, що потрапили у цей проект і надіємося, що європейські донори також гідно оцінять нашу роботу», – зазначив ректор.


 

Долучитися до тестування, яке допоможе обрати професію та самореалізуватися, зможуть і студенти, і школярі, і навіть дорослі.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024