Робим простіше, щоб зібрати більше: як на Волині оподатковують підприємців

17 Липня 2018, 16:05
Ситуація характерна для всієї країни 872
Ситуація характерна для всієї країни

Волинські підприємці у першому півріччі 2018 року збільшили суму надходжень від єдиного податку на 30,7%.

Про це повідомляє Відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

Загалом сума єдиного податку, сплаченого волинянами у першому півріччі 2018 року  −  212,4 мільйона гривень.

Така позитивна тенденція пояснюється тим, що значно спростилась процедура  реєстрації і оподаткування українських підприємців. Збільшення надходжень характертерні для сплати єдиного податку як серед фізичних, так і юридичних осіб області.

«А це означає, що представники малого та часткового середнього бізнесу, котрі працюють в умовах спрощеної системи оподаткування, у своїй переважній більшості розуміють важливість сплати податків. Зверну Вашу увагу, що єдиний податок зараховується до місцевих бюджетів. Тому волинські підприємці щомісяця роблять свій фінансовий внесок у добробут територіальних громад», - зазначає начальниця ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівниця волинських фіскалів підкреслила, що показники сплати податків малим бізнесом значною мірою відображають соціально-економічні тенденції в країні.

Надходження податків за перше півріччя 2018-го року показують стабільність у провадженні підприємницької діяльності та прийняття нових податкових умов.

Світлана Савчук стверджує, що фахівці ДФС, зі свого боку, забезпечують якісний податковий супровід та консультаційну допомогу платникам.

Як свідчить аналітика, підприємці-фізичні особи, які працюють в умовах спрощеної системи оподаткування, спрямували до місцевих бюджетів 161,4 мільйона гривень, юридичні особи – 29,4 мільйона гривень, сільськогосподарські товаровиробники – 21,6 мільйона гривень єдиного податку.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024