У вересні «франківська банкнота» змінить свій дизайн

18 Липня 2018, 13:06
Нова банкнота 1261 Джерело: Національний банк України
Нова банкнота

В Україні презентують банкноту номіналом 20 гривень з оновленим дизайном та удосконаленою системою захисту.

Про це повідомили на офіційному сайті Національного банку України.

Згідно з міжнародними стандартами грошові знаки потрібно оновлювати з певною періодичністю.

Директор Департаменту грошового обігу Національного банку України Віктор Зайвенко під час презентації наголосив, що, оновлюючи дизайн та удосконалюючи захист банкнот гривні, Національний банк прагне до підвищення їх надійності.

«Це – третя банкнота в новому банкнотному ряді національної валюти. Вона продовжує оновлення номінального ряду банкнот попереднього зразка, розпочате Національним банком у 2014 році для підвищення надійності гривні», – зазначив Віктор Зайвенко.

Нова двадцятка буде введена в обіг із 25 вересня 2018.

Першочергово Національний банк планує виготовити та ввести в готівковий обіг близько 5 млн штук оновлених банкнот номіналом 20 гривень для подальшого розподілу між банками України, які в свою чергу забезпечать новими банкнотами українців.

Банкноти зразка 2003 та 2018 років перебуватимуть в обігу одночасно.

Національний банк контролює процес вилучення з обігу зношених банкноті замінює їх новими. Заміщення зношених банкнот новими – це процес, що відбувається постійно і не завдає незручностей громадянам“, – пояснив директор Департаменту.

Загалом у зв’язку з фізичним зношенням банкнот гривні Національний банк щороку вилучає близько 800 мільйонів штук банкнот усіх номіналів. Майже половину з них становлять саме банкноти низьких номіналів від 1 до 20 гривень.

Працюючи над створенням нового номінального ряду банкнот, Національний банк застосовував сучасні та інноваційні технології як у дизайні, так і в системі захисту.

Читайте також:

Експерти розповіли скільки коштуватиме долар у кінці року

Курс валют у банках Луцька на 18 липня

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024