Міненерго планує підняти норми споживання газу без лічильників

18 Липня 2018, 14:05
Вважають, що раніше норма була занижена 1026
Вважають, що раніше норма була занижена

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України створили проект постанови у якій пропонується змінити норми споживання газу для жителів, які не мають лічильників.

Проект цієї постанови знаходиться у розпорядженні агентства Інтерфакс-Україна.

За новими нормативами, споживання газу для домогосподарств, що використовують лише газову плиту за наявності центрального гарячого водопостачання, планується закріпити на рівні 5,8 кубометра на місяць на одну людину (з квітня по вересень) і 8,8 кубометра на одну людину (з жовтня по березень).

Для домогосподарств із плитою та без центрального ГВП норматив може бути встановлений на рівні 8,3 кубометра на одну людину (з квітня по вересень) і 13,7 кубометра на одну людину (з жовтня по березень).

У свою чергу норму для домогосподарств, що використовують газову плиту і водонагрівач, Міненерговугілля пропонує закріпити у розмірі 20 кубометрів на одну людину (з квітня по вересень) і 25 кубометрів на одну людину (з жовтня по березень).

Впровадження нових нормативів пов’язано із тим, що в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості вважають, що раніше вони продавали газ за заниженими нормативами. Внаслідок цього щороку громадяни України безоплатно споживали 383 млн куб. м газу.

Ще в червні Окружний адміністративний суд Києва відновив дію втричі більшої норми споживання газу при відсутності лічильника.

Тепер норматив споживання газу для домогосподарств, які використовують тільки газову плиту при наявності центрального гарячого водопостачання дорівнює 9,8 кубометра у місяць на одну людину (замість 3,3), для домогосподарств з плитою і без центрального ГВП - 18,3 кубометра (замість 5,4), а з плитою та водонагрівачем - 23,6 кубометра (замість 10,5).

Читайте також:

Прогнозують, що ціни на газ зростуть на 18%

На яких автозаправках Волині найдешевше пальне 16 липня

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024