Територіальні громади Волині отримали в розпорядження понад 154,5 мільйона гривень плати за землю

23 Липня 2018, 13:24
737

За підсумками першого півріччя 2018 року на Волині сплачено 154,5 мільйона гривень плати за землю, що на 7,3 відсотка більше аналогічних показників минулого року.

Про це інформують у відділі організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

«Плата за землю належить до бюджетоутворюючих платежів місцевих громад. Ситуація з її надходженнями безпосередньо залежить від відповідальності керівників органів місцевої влади в питанні впорядкування земельних відносин. Якщо діалогу з землевласниками та землекористувачами  приділяється належна увага, об’єктивно проведено грошову оцінку земель, то  територіальні громади отримують визначені законом суми орендної плати за землю та земельного податку», – зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Водночас в ГУ ДФС у Волинській області звертаються до громадян, котрі отримали податкові повідомлення - рішення про нараховану суму земельного податку, з проханням виконати свій конституційний обов’язок, тобто своєчасно, протягом шістдесяти днів від дати отримання повідомлення, перерахувати вказану суму земельного податку до місцевого бюджету.

«Сплачений кожним мешканцем громади земельний податок – це кошти, що спрямовуються органами місцевого самоврядування на вирішення нагальних питань життєдіяльності сіл, селищ та міст. Тож, фінансова самостійність громад залежить від свідомої позиції кожного її мешканця», - підкреслила Світлана Савчук.   

В Головному управлінні ДФС у Волинській області наголошують: в зв’язку зі зміною з 1 липня 2018 року бюджетних рахунків варто обов’язково уточнити нові реквізити для перерахування податкових платежів.

Нагадаємо, що повний перелік бюджетних рахунків розміщено на субсайті територіальних органів ДФС у Волинській області. 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024