Волинські фіскали хочуть запровадити єдину інформаційну систему щодо обігу деревини

24 Липня 2018, 15:07
Реалізація лісоматеріалів 1271
Реалізація лісоматеріалів

За незаконне переміщення лісоматеріалів спеціалізовані підрозділи митниць ДФС протягом шести місяців поточного року порушили 39 справ на загальну суму 35 мільйонів гривень.

Про це повідомив виконуючий обов’язки заступника Голови ДФС Віктор Кривіцький.

За його словами, протягом минулого року порушено 163 справи про порушення митних правил на загальну суму 20 мільйонів гривень. До порушників застосували стягнення на суму 2,6 мільйона гривень та винесли рішень про закриття на суму 9 мільйонів гривень.

«За минулий рік вивезено понад 1 мільйонів тонн паливної деревини. До країн ЄС з початку поточного року вивезено майже 660 тисяч тонн паливної деревини. При цьому близько 90% експорту такого товару здійснюється державними підприємствами – лісовими господарствами», –  повідомив Віктор Кривіцький.

Він зазначив, що продаж за межі митної території України в митному режимі експорту суб’лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів, допускається за наявності сертифіката про походження. Саме тому основним ризиком під час вивезення лісоматеріалів (кругляку) є внесення недостовірних відомостей щодо характеристик товару до сертифікату про походження.

Для врегулювання цього питання ДФС підтримує створення єдиної інформаційної системи щодо обігу деревини.

Така система дозволить запровадити загальнообов’язкову для всіх постійних лісокористувачів Єдину державну систему електронного обліку деревини та замінить паперову систему сертифікації походження деревини електронною  системою їх видачі.

Крім того, це спростить процедури обліку і контролю основних операцій із необробленою деревиною в процесі заготівлі, перевезення, обробки та продажу шляхом наскрізного електронного документообігу.

Читайте також:

За місяць з Ківерцівського району вивезли 50 вагонів ділової деревини

Спеціалістів з фітосанітарної безпеки навчали обстежувати лісоматеріали

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024