«Ми володіємо достатнім фінансовим ресурсом», – цитатник директора Волинської служби зайнятості

02 Квітня 2018, 18:18
Директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк 2665
Директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк

У Луцьку завершився масштабний HR-форум (форум з управління персоналом), у межах якого говорили про роботу служби зайнятості та реформи в структурі, тренди в рекрутингу, управління ризиками в HR, менеджмент майбутнього, нове покоління працівників й HR-тренди у 2018 році.

Захід відбувся у спортивно-розважальному комплексі «AdrenalinCity» в п’ятницю, 30 березня. Організатор – бізнес-академія практичного менеджменту (РМВА).

Один із дев'яти спікерів форуму, директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк, розповів про те, чому служба зайнятості – сервісна платформа для формування кадрового потенціалу регіону, які виплати можуть отримати безробітні та роботодавці та які нові форми роботи впроваджує служба.

Найцікавіші тези, почуті від спікера під час заходу, «Бізнес.Район» записав у формі цитатника.

* * * 

2
WEST HR FORUM-2018
WEST HR FORUM-2018

«Ще в пострадянському просторі всі говорили «біржа праці», і жодної довіри чи авторитету до цієї структури не було. Сьогодні все зовсім навпаки»

«На посаді директора Центру зайнятості я трохи більше року, людина з-поза системи… Мені дуже легко було змінювати стереотипи, вносити в роботу служби нове й сучасне, бо я прийшов із бізнесу та розумію, що таке виклики, нестача кваліфікованих виробничих кадрів чи взагалі нестача персоналу»

«Державна служба зайнятості сьогодні являє собою сучасну сервісну службу, яка, не побоюся цього слова, є авторитетом і займає одне з ключових місць на ринку праці. Ми маємо достатньо інструментів, аби задовольняти потреби бізнесу та допомагати великій кількості безробітного та незайнятого населення»

«У 2017 році величезна потреба бізнесу у працівниках була задоволена в кількості майже 25 тисяч»

2
WEST HR FORUM-2018
WEST HR FORUM-2018

«Виплата допомоги по безробіттю на відкриття підприємницької діяльності – класний і чудовий інструмент, який мотивує людей розпочати власний бізнес. Ми даємо людям можливість навчитися, спонукаємо розпочати  власну справу, стираємо стереотипи, щоб люди долали страх і невпевненість. Нехай ці суми невеликі (середня одноразова сума виплати – близько 30 тисяч гривень), але ця допомога дає можливість зробити перші кроки»

«Відшкодування єдиного соціального внеску (ЄСВ) – хороша послуга, яку отримують роботодавці. Кожне новостворене робоче місце, на працевлаштування якого роботодавець взяв безробітного, ми маємо право компенсувати йому впродовж року через ЄСВ незалежно від розміру заробітної плати»

«Ми розуміємо, що не все безробітне чи незайняте населення є висококваліфікованим чи має відповідний рівень знань. Ми даємо можливість людям (під замовлення роботодавця) завдяки нашій тісній співпраці з навчальними закладами пройти навчання, здобути чи підвищити кваліфікацію і працевлаштуватися. За це платить державна служба зайнятості»

«Компенсація оплати праці внутрішньо переміщених осіб – соціальна категорія, якій служба зайнятості максимально сприяє, аби люди знайшли себе на ринку праці»

2
WEST HR FORUM-2018
WEST HR FORUM-2018

2
WEST HR FORUM-2018
WEST HR FORUM-2018

«Важливо дати можливість людям, котрі перебувають на обліку, взяти участь у громадських роботах. У період, коли людина шукає роботу, вона може виконати якусь із потрібних громадських робіт. На цей напрямок ми витратили минулого року майже два мільйони гривень»

«На сьогоднішній день ми володіємо достатнім фінансовим ресурсом для того, щоб допомогти і людям – закріпитися на ринку праці, і роботодавцям – зменшити фінансове навантаження»

«Про нові форми роботи служби зайнятості я можу багато говорити, адже особливо цим горджуся. Сьогодні ми – сучасні, сервісні, тримаємо руку на пульсі та дуже динамічно реагуємо на всі виклики»

«Все більшої популярності набирають відео-резюме. Аналогів немає. Всього впродовж 2017 року було знято 218 відео-резюме. І з кожним днем це нововведення набуває широкого вжитку

«107 Skype-співбесід було проведено у 2017 році. Безробітна людина, яка, наприклад, перебуває в Луцьку, може спілкуватися таким чином із роботодавцем з Одеської чи іншої області. І це вартуватиме рівно нуль гривень. 10-5 хвилин спілкування – і прийняття рішення»

«Для того, щоб більш якісно задовольнити потреби бізнесу, ми знімаємо своїми силами та з допомогою роботодавців відео-презентації вакансій»

«Служба зайнятості – платформа для розвитку бізнесу. Основний критерій в нашій роботі – це комунікація»

«Якщо аналізувати ринок, то сьогодні є потреба в робітничих спеціальностях. За 2017 рік ми побудували тісну співпрацю з усіма навчальними закладами Волинської області. Ця співпраця була відображена в тому, що ми відкрили Центри кар’єри для системної підтримки студентів і випускників»

«Наше основне завдання – дати молодим людям побільше впевненості, розуміння ринку праці та на етапі навчання ознайомлювати з майбутньою роботою. Як правило, на останніх курсах хороших студентів роботодавці собі розбирають і без досвіду роботи»

2
WEST HR FORUM-2018
WEST HR FORUM-2018

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024