Шість сотень гостей, парад на аеродромі і ведучий з Євробачення: як «Вілія» святкувала День поля. ФОТО, ВІДЕО

21 Червня 2018, 16:30
Шість сотень гостей, парад на аеродромі і ведучий з Євробачення 18861
Шість сотень гостей, парад на аеродромі і ведучий з Євробачення

Євген Дудка з самого ранку 20 червня особисто зустрічає гостей на території головного офісу свого дітища «Вілії» – компанії, яка об’єднує ряд агропідприємств під єдиним брендом.  

Цього дня відбувається ключовий захід року – День поля, який за чотири роки став не просто традиційним для корпоративної культури, а перетворився на подію обласного масштабу.

На «День поля до Дудки» поспішають завітати не тільки сотні зацікавлених аграріїв, а й перші особи області – голова Волинської ОДА, керівники силових структур, чиновники різних рангів, політики, медійники. Про комфорт і гарний настрій всіх дбають уже з порогу: грає духовий оркестр, працює концептуальна фотозона з ретро-«бобіком», канапки на перший перекус, виставка сільськогосподарських фірм – від виробників мішків біг-бегів та добрив до дистриб’юторів найдорожчої техніки.


Гостей зустрічав духовий орекстр
Гостей зустрічав духовий орекстр

1

3


 

Перший пункт програми – зустріч всіх гостей у ангарі, який стильно облаштували під актовий зал. Євген Дудка бере слово і розповідає про досягнення компанії за рік і щедро хвалить своїх  топ-менеджерів: «Команда у мене «Во!».


2

Естафету промов підхоплює голова Волинської ОДА Олександр Савченко і веде до того, що аграріям потрібно кооперуватися для ще кращих досягнень. Отут голова потрапив у саме яблучко: «Вілія» має що сказати про кооперацію, адже не перший рік об’єднує навколо себе дрібніших фермерів. Близько двохсот партнерів на договірних засадах співпрацюють з командою Євгена Дудки.

Олександр Савченко веде до того, що аграріям потрібно кооперуватися для ще кращих досягнень
Олександр Савченко веде до того, що аграріям потрібно кооперуватися для ще кращих досягнень

 

Насамперед це спільна закупівля насіння, засобів захисту рослин, добрив, палива тощо, завдяки якій вдається придбати великі об’єми за нижчою ціною. Така практика дозволяє зменшити собівартість виробленого продовольства. Тісна співпраця продовжується і на етапі збуту продукції, адже у «Вілії» одні із найбільших елеваторів в області. Як розповів керівник департаменту реалізації агроресу групи компаній «Вілія» Віталій Хінцінський, у компанії охоче діляться з партнерами досвідом роботи і навіть прогнозами. Наприклад, цьогорічний сезон обіцяв низькі ціни на горох і навпаки популярність і сприятливу погоду для соняшника. Так, у виграші опинилися всі, хто дослухався до рекомендацій «мастодонтів».


 

БІЛЬШЕ ФОТО ПОЛЯ

До речі, про досвід. Після вітального слова, гостей оперативно розсаджують у десяток величезних автобусів і везуть на поля демонструвати досягнення не на пальцях, а на посівах ріпаку і пшениці, які от-от достигнуть у селах Ватин, Бубнів, Уманці, Мирне. Агрономи компанії детально розповідають як орали, сіяли, удобрювали, доглядали посіви, щоб врожай був гарним. Публіка вдячна: маса запитань, уточнень і навіть тут же укладених контрактів. Аграрії ретельно фіксують цифри і пропорції, безкінечно милуються досконалими колосками і багато хто дивиться в самий корінь – рослини насправді оглядають дуже уважно, наче перевіряють чи правду повідомили спікери.


1

 

Читайте також: Волинську пшеницю купують для йорданських голубів

Та головним і найбільш видовищним пунктом програми є демонстрація сільгосптехніки на аеродромі у селі Мирне. Євген Дудка не то жартома, не то всерйоз називає цю локацію «Міжнародний аеропорт». І, насправді, після параду добротної колекції чудо-машин провідних світових виробників з’являється відчуття, що от-от над бетонною злітною смугою загуркотять гелікоптери. Але ні, авіації нема, та гості і без того вражені.

1

2

 

ФОТО ПАРАД ТЕХНІКИ

Завершальним акордом Для поля 2018 став концерт Національного академічного оркестру народних інструментів з ведучим вечора Олександром Скічком, який вів Євробачення-2017 у Києві.


 

Та приємні сюрпризи підготував не тільки Євген Дудка. Гості теж приїхали не з порожніми руками: команда профільного видання «Латифундист» привезла волинському аграрію спеціальну відзнаку від проекту «Сільський ревізор». За перемогу у номінації «Соціально відповідальний інвестор» нагороду отримало підприємство «Волинь-зерно-продукт».

5

1

 

1

2

5



1

 

Наталка ПАХАЙЧУК

Фото Дарини МАРТИНЮК

Коментарі
23 Червня 2018, 03:20
такі самі злодіі, як і всі остальні! Зeмлі ім мало...
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024