Як горохівські садівники створюють успішну кооперацію

06 Серпня 2018, 09:16
Фермер із Нововолинська, голова ГО «Асоціація Горохів Сад» Роман Юхимчук, Юрій Куприсюк, Іванна Юхимчук, голова Горохівської райради Тарас Щерблюк, працівник ФГ Степана Ковтуна та Сергій Петровський 5161
Фермер із Нововолинська, голова ГО «Асоціація Горохів Сад» Роман Юхимчук, Юрій Куприсюк, Іванна Юхимчук, голова Горохівської райради Тарас Щерблюк, працівник ФГ Степана Ковтуна та Сергій Петровський

Громадську організацію «Асоціація Горохів Сад» створили лише торік, а вона вже є одним із лідерів по закупівлі малини у регіоні. Більше того – закупівельна ціна на малину в Асоціації – одна з найбільших в області.

Голова організації Роман Юхимчук розповідає, що сам колись їздив у Польщу на заробітки, а потім подумав, що рівень Польщі можна розвивати і на своїй землі. У селі Мирків, звідки родом, посадив немалий сад, згодом викупив приміщення колишньої овочебази. А через кілька років став одним із ініціаторів створення ГО «Асоціація Горохів Сад», у яку входять майже 50 фермерів-садівників та одноосібників Горохівщини.

Читайте такожЯк волинянин почав вирощувати малину замість картоплі

«Якщо ми продаємо малину чи будь-яку іншу ягоду невеликими партіями, то покупці не завжди хочуть мати з нами справу. Тепер, коли об’єдналися і возимо великі поставки, нами зацікавлені і з нами хочуть працювати. Тому майбутнє – за кооперацією»,  – мовить Роман Юхимчук. 

На пункті прийому малини у Миркові щодня кипить робота, адже приймають тут ягоду не лише суто від членів Асоціації, а й від населення. Влаштовує фермерів і закупівельна ціна – 14 гривень – найбільша на Горохівщині. Таким чином «Асоціація Горохів Сад» не лише створює якісну конкуренцію польським фермерам, а й дає можливість селянам дорого збути ягоди, вирощені на власних присадибних ділянках.

«Не можу сказати, що ми працюємо на великий прибуток, радше, на перспективу. Хочемо тут хоч трохи наблизитися до рівня Польщі. Щодня завантажуємо і веземо машину на 10 тонн малини», – додає Роман Юхимчук. 

Читайте також: Як розвивається ягідний бізнес у Старовижівському районі

«Ще потрібно зробити багато роботи, щоб пункт прийому запрацював на повну потужність. На черзі – будівництво масштабної холодильної камери, яка за раз зможе вмістити 20 тонн ягоди. Я особисто докладу всіх зусиль щоб до наступного сезону цей проект реалізувати», – каже голова Горохівської районної ради Тарас Щерблюк

Читайте також: Хорохоринські полуничники: від заробітчан до потужних виробників трускавки


1

1

1

2
Сергій Петровський, Роман Юхимчук і Тарас Щерблюк
Сергій Петровський, Роман Юхимчук і Тарас Щерблюк

Читайте також: У Луцьку відкрили магазин заморожених і сушених продуктів волинського виробництва

Роман НОВОСАД

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024