З 11 липня юрособи мають протягом трьох місяців розкрити інформацію про бенефіціарів

13 Липня 2021, 12:01
З 11 липня юрособи мають протягом трьох місяців розкрити інформацію про бенефіціарів 1273
З 11 липня юрособи мають протягом трьох місяців розкрити інформацію про бенефіціарів

11 липня набрав чинності наказ Мінфіну від 19 березня 2021 року № 163 «Про затвердження Положення про форму та зміст структури власності», зареєстрований Мін'юстом 8 червня 2021 року за № 768/36390.

Структура власності є офіційним документом, який для встановлення кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи мають обов'язково надавати державному реєстратору. Про це інформують у блозі на сайті луцької юридичної компанії «Юридичне рішення».

Структуру власності готують в довільній формі. Це схематичне зображення, на якому відображаються всі особи, які прямо чи опосередковано володіють юридичною особою самостійно чи спільно з іншими особами.

У структурі власності потрібно зазначити розмір участі кожного з власників, а також вказати осіб, які незалежно від формального володіння мають можливість значного впливу на керівництво чи діяльність юридичної особи. Крім того, необхідно зазначати опис здійснення та характер вирішального впливу кінцевого бенефіціарного власника на діяльність юридичної особи.

Зазначене Положення розроблено відповідно до законів «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» і «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» та відображає форму і зміст структури власності.

Якщо відомості щодо кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи чітко не відслідковуються за даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, до схематичного зображення необхідно також додати офіційні документи, що підтверджують можливість здійснювати такий вирішальний вплив.

Зразки складання схематичного зображення структури власності оприлюднено на офіційному сайті Мінфіну.

Структуру власності юридичні особи мають подавати у період з 11 липня по 10 жовтня цього року.

Читайте також: 10 обов’язкових реквізитів в угодах про перехід права власності на земельні ділянки

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024