Верховна Рада України зберегла бездимне середовище в усіх громадських і робочих приміщеннях

07 Вересня 2022, 11:11
Куріння БЛОГ 8283
Куріння

Верховна Рада України зберегла вільні від куріння тютюну та нікотину приміщення ресторанів (кафе, барів) та інші громадські та робочі приміщення.

Дякую народним депутам України з коаліції та усіх фракцій та груп, які продемонстрували державницьку позицію на захист здоровʼя українців від шкоди тютюну та нікотину в громадських та робочих приміщеннях.

Додам, що всі фракції та групи абсолютною більшістю голосували за відхилення тютюнових поправок №20 та №21 до законопроєкту №5616.

Вважаю, що чинний Парламент ХІ скликання ухваленням Закону 1978-ІХ зробив значний крок для створення умов за яких діти народжені в Україні не починатимуть курити.

Відхиливши тютюнові поправки про повернення куріння в приміщення – Парламент продемонстрував однозначну позицію в інтересах здоровʼя українців та захисту від вторинного диму та тютюнових викидів. Питання закрите. Здорова Україна прямує до перемоги.

Без перебільшення це рішення врятувало здоровʼя та життя для десятків тисяч Українців у перспективі 10 років.

Про місця для куріння:

  • куріння, вживання будь-яких тютюнових та нікотинових виробів в УСІХ громадських та робочих приміщеннях – ЗАБОРОНЕНО
  • куріння на вулицях, площах, парка, скверах, під парасолькою в кафе (якщо правила закладу дозволяють) – НЕ ЗАБОРОНЕНО (детальніше про повний перелік заборонених для куріня місць: https://cutt.ly/hCc4EOl)
  • шукати «Спеціально визначені місця» для куріння на вулицях не потрібно, вони не передбачені законодавством, але поважайте оточуючих.

Українці на 100% захищені від тютюнового диму та нікотинових викидів у приміщення.

Дякую курцям, за те, що не курите там де це заборонено.

Всі інші місця є доступними для куріння та разом з цим бажаю прийняти найкраще рішення для здоровʼя сьогодні – припинити вживання тютюну чи нікотину.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024