Піцерія – штаб ТрО – і знову піцерія. Як Veterano Pizza на Лук’янівці підтримує українських захисників

18 Березня 2023, 10:12
Ігор Чепіжко 3122
Ігор Чепіжко

З початком повномасштабного вторгнення Veterano Pizza на Лук’янівці перетворилася на штаб оборонців Києва. А коли окупантів вдалося вибити з півночі, заклад відновив роботу у звичному режимі та почав готувати «підвішені» піци для поранених бійців.

Про це розповідає медіа ШоТам.

Veterano Pizza на Лук’янівці заснував ветеран Ігор Чепіжко, який у 2015 році став до лав 54 окремої механізованої бригади та нищив окупантів з артилерії. Повернувшись із фронту, чоловік почав шукати заняття для душі.

«Після повернення з АТО справді був такий період вакууму. Було незрозуміло, чим займатися далі, як влаштовувати своє життя. І згадавши те, що я казав раніше, що мені подобалося куховарити ще з дитинства, я вирішив спробувати саме цей напрямок. Тобто це моє хобі, мені це подобається, і я вирішив поєднати два в одному», – розповідає ветеран.

Так у столиці з’явилася ще одна легендарна ветеранська піцерія – франшиза відомої української мережі Veterano Group, яку заснував військовий Леонід Остальцев. Заклад ветерана встиг здобути популярність серед місцевих мешканців, однак з початком повномасштабного вторгнення бізнес відійшов на другий план. Ігор вдруге взяв зброю до рук та став до лав територіальної оборони.

Після цього Veterano Pizza на Лук’янівці перетворилася на штаб для захисників Києва. 

«Піцерію зробив мініштабом для побратимів. А згодом відновив роботу кухні, щоб годувати киян. Ми, де змогли, назбирали наново продукти, якісь м’ясні вироби, сирні, і почали виробляти нашу продукцію – піцу. На перших порах ми годували бійців територіальної оборони, патрульну поліцію, а також людей, яким це просто потрібно було», – зазначає власник Veterano Pizza Lukyanivka в Києві  Ігор Чепіжко.

Нині заклад повернувся до звичного режиму роботи, а команда піцерії розвиває акцію «Підвішена піца» – кожен може «підвісити» піцу, і вона поїде до тероборони чи в шпиталь. Проте, щоб втримати виробництво, закладу потрібно оновити техніку.

«Основна ціль – це заміна нашої застарілої печі, тому що це, як двигун в автомобілі. Це дозволить нам більше виготовляти піци, швидше, бо нова піч не так буде втрачати свою температуру. Тому що температура – це один із ключових показників печі», – пояснює Ігор Чепіжко.

У цьому ветеранському закладу допоміг Український ветеранський фонд: Ігор подався на програму «ВАРТО» та став одним із переможців. Тепер військовий отримує фінансову допомогу та готується до апгрейду піцерії.

«Коли Український ветеранський фонд дає такі можливості для розвитку, це підштовхує моїх тих самих побратимів до якогось руху. Потрібно розвиватися, розвивати країну, платити податки, створювати нові робочі місця. Це спонукає до того, що треба більше працювати», – запевняє власник Veterano Pizza Lukyanivka в Києві 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024