Шацька громада – серед найкращих за осовоєнням коштів інфраструктурної субвенції

20 Жовтня 2018, 12:03
Грейдер, який купила Шацька ОТГ за кошти інфраструктурної субвенції 873
Грейдер, який купила Шацька ОТГ за кошти інфраструктурної субвенції

Голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко провів оперативну нараду щодо використання окремих цільових трансферів з державного бюджету у 2018 році. Селектор відбувся сьогодні, 19 жовтня. 

Відтак, голови окремих об`єднаних територіальних громад проінформували керівника найвищої виконавчої гілки влади в області про стан використання субвенції з держбюджету на формування інфраструктури ОТГ, – повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

Відтак, начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Микола Томчук повідомив, що відповідно до розпорядження Кабінету міністрів для 40 волинських ОТГ передбачено на 2018 рік 106 млн 422 тис. грн інфраструктурної субвенції.

«На сьогодні в область надійшло 82,5 мільйона гривень, це 77 відсотків від передбаченої суми. Касові видатки становлять 40 мільйонів 58 тисяч гривень. Слід зауважити, що відсоток виконання робіт минулого року був значно менший», – зауважив управлінець.

Тож за словами Миколи Івановича, всі кошти будуть освоєні вчасно та в повному обсязі. Управління здійснює щотижневий моніторинг та працює з головами ОТГ та виконавцями. Найвищий відсоток освоєння досягає 100% та належить чотирьом ОТГ: Смолигівській, Шацькій, Люблинецькій та Велецькій. 18 ОТГ мають відсоток проплати від 50 до 80%. 8 ОТГ мають відсоток використання субвенції від 30 до 50%. Менше 30% мають лише 3 ОТГ. Не сплатили жодної гривні – 7 ОТГ.

Нагадаємо, що за кошти інфраструктурної субвенції Шацька ОТГ придбала новий грейдер.

«Що стосується Зарічанської ОТГ – була проблема з експертизою, але вже укладений договір і роботи розпочинаються. Є побоювання стосовно Оваднівської ОТГ – є одна заявка більше ніж на два мільйони, але жодної проплати ще не було. Головненська ОТГ – один проект пройшов експертизу, а другий – ні. Вони вже працюють над іншою заявкою», - зауважив Микола Томчук.

Також прозвітували і голови ОТГ. Зокрема, Любешівський селищний голова Олег Кух повідомив, що використання інфраструктурної субвенції в громаді проходить згідно графіку.

«У нас все по плану, жодних загроз немає. На сьогоднішній день у нас на рахунках з 12,6 мільйонів гривень є 9,7 мільйона. Сім позицій по придбанню комунальної спецтехніки. По одній – вже проведені касові видатки, по двох одиницях – відбулися тендерні процедури, очікуємо поставки. І по решті – оголошуємо тендери», – повідомив Олег Іванович.

Олександр Савченко підсумував нараду:

«Я подбаю, аби всі були поміж волинянами, незалежно від посад, навіть виборних. Бо в людей завжди винна влада: а голів ОТГ вони ж і вибирали. Часи скрутні, держава віддає міжнародні зобов`язання. Тому прохання: правильно розподіляти сили і кошти, на все потихеньку виділяти, а не бездумно заривати. І думайте про людей».

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024