Реконструкція Олицького замку коштуватиме 400 мільйонів гривень

20 Жовтня 2018, 14:06
Замок Радзівіллів 1317
Замок Радзівіллів

У селищі Олика Ківерцівського району планують реставрувати резиденцію Радзівіллів та збудувати лікувальний заклад.

Про це йшлося у четвер, 18 жовтня, під час візиту посадовців Волинської облдержадміністрації до селища Олика.

Метою приїзду робочої групи було обговорення перепрофілювання варіанту використання замку під туристичний заклад та огляд території де можна було б збудувати сучасну психіатричну лікарню.

За словами начальника управління містобудування та архітектури Волинської ОДА Миколи Томчука ідея перепрофілювання резиденції виникла ще у 90 ‒ х роках. 

«Необхідно звільнити замок від невластивої медичної функції та наділити його туристичною,культурною та історичною функціями»,‒ сказав головний архітектор Волинської області. 

Реконструкція культурної пам'ятки займе близько п'яти років та коштуватиме 400 мільйонів гривень. Проте розпочати ремонтні роботи можна буде лише після відселення психіатричної лікарні.

Тому в Олиці  планується будівництво нового лікувального закладу, приблизна вартість якого становитиме 250 мільйонів гривень. 

«Вже є територія на виїзді з селища на якій буде збудовано новий лікувальний заклад. Загальна площа цієї території 15 гектарів, 4 з яких буде відведено на сам медичний заклад, а 11 гектарів планується використовувати під житлову забудову для працівників лікарні», ‒ стверджує Микола Іванович.

Окрім реконструкції замку та будівництва лікарні планується також змінити напрям соціально-економічного розвитку  Олики, як історичного населеного пункту. 


Начальник управління містобудування та архітектури Волинської ОДА Микола Томчук
Начальник управління містобудування та архітектури Волинської ОДА Микола Томчук


Територія замку
Територія замку

Територія замку
Територія замку

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024