У Володимирі розповідали про переваги легального працевлаштування

20 Жовтня 2018, 17:00
У Володимирі розповідали про легалізацію трудових відносин 1100
У Володимирі розповідали про легалізацію трудових відносин

Для роз’яснення питань з легалізації праці у приміщенні Володимир-Волинської міськрайонної філії Волинського обласного центру зайнятості провели бліц-навчання для роботодавців «Легальна зайнятість – гарантія соціальної захищеності».

У навчанні, яке відбулося 17 жовтня, взяли участь представники управління соціального захисту населення, Пенсійного Фонду та Державної фіскальної служби, - інформують у міськрайонній філії.

Захід розпочала директор Володимир-Волинської міськрайонної філії Волинського обласного центру зайнятості Наталія Уколова, яка презентувала інноваційні послуги служби зайнятості для роботодавців та запропонувала присутнім провести захід у формі «питання-відповідь». 

«Український працівник повинен мати належний соціальний захист, гарантований державою, безпечні і здорові умови праці, достойну заробітну плату, що зумовлює соціальну стабільність в країні, тож нашим пріоритетним завданням є легалізувати трудові відносини та зайнятість», - звернулась до присутніх начальник відділу з питань праці та соціально-трудових відносин управління соціального захисту населення виконавчого комітету Володимир-Волинського міської ради Тетяна Ільницька 

Жінка ознайомила про діяльність робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення, яка створена та діє у місті Володимирі-Волинському.

Також було надано роз’яснення щодо правильного оформлення трудових відносин, а саме: оформлення трудових договорів, книги наказів, трудових книжок.


Представник Пенсійного Фонду Руслана Левчук проінформувала присутніх про можливість проконтролювати відображення особових даних та розмір заробітної плати, задекларованої роботодавцем, звернувшись до територіального органу Пенсійного фонду України з копією паспорта, ідентифікаційним кодом та зауважила, що заробітна плата офіційно працевлаштованого працівника, про яку щомісячно та в повному обсязі звітує роботодавець і з якої здійснюється сплата єдиного внеску, забезпечує працівника повним соціальним захистом, гарантованим державою, а період роботи - зараховується в повному обсязі до стажу, який буде разом із розміром заробітної плати враховуватися при нарахуванні пенсійної виплати.

Представник Державної фіскальної служби Лариса Войтюк нагадала роботодавцям про своєчасне подання повідомлення до ОДПІ щодо прийняття на роботу найманих працівників та сплати у повному обсязі єдиного соціального внеску.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Володимир-Волинської міськрайонної філії Волинського обласного центру зайнятості Юлія Іщук проінформувала присутніх про послуги, що надаються роботодавцям, а саме: проведення робіт тимчасового характеру та компенсацію єдиного соціального внеску за працевлаштування безробітних осіб на новостворені робочі місця.

Читайте також: У Володимирі повідомили скільки закордонних паспортів видали з початку року

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024