У Шацькому районі висадили першу плантацію екологічно чистої лохини

21 Жовтня 2018, 10:27
«Волинська ягідка» має намір створити за три роки 260 га ягідників 1306
«Волинська ягідка» має намір створити за три роки 260 га ягідників

Підприємство «Волинська ягідка» висадило в Шацькому районі першу плантацію кущів лохини.

Територія, на якій вже два роки господарює підприємство, розташована біля села Положево. ТОВ «Волинська ягідка» хоче створити за три роки 260 гектарів ягідників, наразі товариство висадило лохини на першій площі розміром 75 гектарів. Ця подія стала приводом для того, щоб прозвітувати про зроблене перед керівництвом Шацького району, подякувати людям, які обробляли землю і садили лохину, а також оголосити про плани на майбутнє. Відбулося це в п'ятницю, 19 жовтня.

«Сьогодні ми завершили перший етап нашого проекту, висадивши лохину на площі 75 га. На плантації ми будемо вирощувати 5 сортів ягід, серед яких є ранні, середньостиглі і пізні. Цьому моменту передували два роки напруженої праці з доланням бюрократичних перешкод і нелегкою роботою з підготовки площ під ягідники. В ті часи було багато скептиків, які не вірили в нас, сумнівалися, що ми зможемо реалізувати задумане, критикували. Сьогодні, коли все це позаду, ми вдячні владі і людям, які нас підтримали. Землі Шацького району – екологічно чисті і найбільш сприятливі для вирощування лохини. На них ми виростимо чисті, не забруднені агрохімією, ягоди, які користуватимуться попитом серед споживачів України і цілого світу», – розповів про старт і початок реалізації ягідного бізнес-проекту депутат Волинської обласної ради В'ячеслав Богдан.

Інвестору, який прийшов у Шацький район, подякував від імені місцевої влади Володимир Бугайчук, заступник голови Шацької РДА. Наголосив при цьому, що робочі місця для людей, сплачені податки, засаджені екологічно чистою, смачною і корисною ягідною культурою поля – це гарні показники того, що Шацький район розвивається.

–Виконуючи доручення голови Шацької РДА Василя Голядинця, хочу вручити людям, які трудилися, висаджуючи лохину, нагороди, подарунки і квіти, – підсумував свій виступ Володимир Віталійович.

Приємні призи вручив трудівникам і директор ТОВ «Волинська ягідка» Сергій Маїло. Він подякував їм за працю, взаєморозуміння і запросив на роботу на нових плантаціях. 

Агроном Катерина Андрійчук свій день народження зустріла на роботі
Агроном Катерина Андрійчук свій день народження зустріла на роботі

А роботи на підприємстві вистачатиме в майбутньому. 

«Волинська ягідка» не лише вирощуватиме лохину, а з часом займатиметься і її переробкою. Ми до цього йдемо, попри те, що не маємо вагомої державної підтримки, як от фермери з сусідньої Польщі. Радує те, що найближчим часом планується об'єднання в єдину спілку бізнесменів малого і середнього бізнесу. Разом ми зможемо успішно розвивати бізнес, оперативніше вирішувати проблеми і долати перешкоди»,  – зазначив В'ячеслав Богдан.





Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024