Тиждень українського кіно: в Адреналіні покажуть фільм про Донбас, який номінували на «Оскара»

17 Листопада 2018, 16:19
Кадр з фільму «Донбас» 1198
Кадр з фільму «Донбас»

Воєну трагікомедію про бойові дії на Сході України показуватимуть о 17:35.

Вартість кіносеансу всього 35 гривень з 22 по 28 листопада під час Тижня українського кіно в Адреналін Сіті

Також можна взяти участь у розіграші від Бізнес.Району, де можна виграти абонементи на всі сеанси. 

Читайте також: Тиждень українського кіно: лучан запрошують на комедію, у якій знявся Олег Винник і Монатік

Фільм «Донбас» 2018 року від режисера Сергія Лозниці створена у копродукції  Німеччини, України, Франції, Нідерландів, та Румунії.

Світова прем'єра відбулася 9 травня 2018 на 71-му Каннському міжнародному фестивалі, де стрічка отримала приз за найкращу режисуру у програмі «Особливий погляд»,а також стала фільмом-відкриттям фестивалю.

29 серпня 2018 року Український Оскарівський Комітет оголосив фільм «Донбас» національним претендентом від України на номінацію премії «Оскар» в категорії «Найкращий фільм іноземною мовою». У жовтні фільм пройшов кваліфікаційний відбір та ввійшов до «довгого списку» номінантів.

 

Опис фільму.

Донбас, Східна Україна. Про цей регіон у 2014 році дізнався весь світ, і чує досі. Там завжди поруч ідуть відкриті збройні конфлікти та сепаратистські диверсії на мирних громадян. На Донбасі така тонка грань між війною та миром, між правдою та пропагандою, між ненавистю та любов'ю. Кожен глядач зможе хоч віддалено зануритися в цю страшну атмосферу, де так поруч ходять життя та смерть, де від комедії до драми один крок. І це історія не тільки про один регіон або одну країну – це оповідання про весь світ, який загруз у фальші. Це про кожного з нас.

Читайте також: У Луцьку – Тиждень артхаусного та мистецького кіно. Розклад сеансів

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024