Що є доходами платника єдиного податку

22 Жовтня 2018, 16:12
Що є доходами платника єдиного податку 1132
Що є доходами платника єдиного податку

Доходом юридичної особи – платника єдиного податку, є будь-який дохід, включаючи дохід представництв, філій, відділень такої юридичної особи, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі, матеріальній або нематеріальній.

Про це інформує сектор комунікацій ГУ ДФС у Волинській області.

За інформацією, також до суми доходу платника єдиного податку за звітний період входить:

  • вартість безоплатно отриманих протягом звітного періоду товарів (робіт, послуг).  Безоплатно отриманими є товари (роботи, послуги), надані платнику єдиного податку згідно з письмовими договорами дарування та іншими письмовими договорами, укладеними згідно із законодавством, за якими не передбачено грошової або іншої компенсації вартості таких товарів чи їх повернення. Окрім того, входять товари, які передали платнику єдиного податку на відповідальне зберігання;
  • сума кредиторської заборгованості, за якою минув строк позовної давності (платником єдиного податку, який є платником податку на додану вартість);
  • вартість реалізованих протягом звітного періоду товарів (робіт, послуг), за які отриманий аванс у період сплати інших податків і зборів, визначених Податковим кодексом України.

Також до суми платника єдиного податку третьої групи, який є платником податку на додану вартість за звітний період включають суму кредиторської заборгованості, за якою минув строк позовної давності.

І до суми доходу платника єдиного податку третьої групи за звітний період включають вартість реалізованих протягом звітного періоду товарів (робіт, послуг), за які отримали аванс у період сплати інших податків і зборів, визначених ПКУ.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024