У Луцьку – борговий конфлікт між «Водоканалом» та «Волиньобленерго»

23 Жовтня 2018, 15:48
У Луцьку – борговий конфлікт між «Водоканалом» та «Волиньобленерго» 1188
У Луцьку – борговий конфлікт між «Водоканалом» та «Волиньобленерго»

Через мільйонну несплату за електроенергію Луцькводоканалу лучани ризикують залишитись без води.

Повним відключенням світла комунальному підприємству пригрозили у Волиньобленерго. Обидві сторони, судяться та ведуть переговори, однак користь з цього поки що нульова, йдеться в відеосюжеті СфераTV. 

Борг у 13 мільйонів з гаком Луцькводоканал накопичив за півроку систематичної несплати за електроенергію констатують сумний факт в обленерго. Директор з комерційних питань енергопостачальної установи Дмитро Іванов каже, пробували домовлятись однак все безрезультатно. Тому, відключення світла не уникнути.

За словами Дмитра Іванова, вже склали графік відключення який розпочнеться з 12 листопада. Першою від електроенергії планують відімкнути продбазу на Січовій, а далі підуть водозабори. Натомість, у Луцькводоканалі не відмовляються від наявності боргу, ба більше – налаштовані його сплатити. Щоправда, кажуть, на це потрібний час.

Перший заступник директора КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк зауважує, що почати часткову оплату боргу Луцькводоканал матиме змогу лише у 2019 році.

Згідно з Законом України «Про питну воду і питне водопостачання», що регулює правовідносини у сфері функціонування системи питного водопостачання, заборонено відключення об’єктів питного водопостачання та водовідведення від системи енергопостачання як об’єктів життєзабезпечення і стратегічного значення, до яких належить і КП «Луцькводоканал». Відтак, всі закиди щодо відключення електроенергії, на думку Віктора Гуменюка, насправді можна розцінювати лише як погрозу і не більше.  

До слова, на сьогодні лучани боргують за воду та водовідведення близько 10-ти мільйонів гривень. 

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024