Поляки хочуть інвестивувати кошти у розробку кар`єру та відбудову санаторію на Рівненщині

24 Жовтня 2018, 16:44
Поляки зацікавлені в розробці кар’єру в Гвіздові 1493
Поляки зацікавлені в розробці кар’єру в Гвіздові

Борис Дицяк, депутат Корецької районної ради, голова товариства польсько-української культурної співпраці «Кореччина» обговорив можливості польсько-української співпраці із Адамом Сауером з Фундації по підтримці благодійних організацій.

Про це йдеться на офіційному сайті Корецької районної ради.

«Пан Адам зацікавився діяльністю Корецького товариства польсько-української культурної співпраці, обіцявши їй зі свого боку всіляку підтримку. Так же налаштована і Єва Адамчек, що займається транскордонною співпрацею Польща-Україна-Білорусь. Але це стосується гуманітарної сфери», – розповів Борис Дицяк.

За словами районного дипутата поляки мають на меті інвестувати у цілком конкретні об'єкти, розташовані на території Кореччини.

«Скажімо, в Любліні ведеться дуже багато шляхового будівництва. Хоча шляхи там не йдуть ні в яке порівняння з нашими, та поляки намагаються їх «підтягнути» до європейських стандартів. Об’єми робіт дуже великі, що потребує будівельних матеріалів, яких не вистачає, – щебеню, бруківки, кам’яного відсіву. До того ж відчувається брак робочої сили – керівників середньої ланки, механізаторів, шляхобудівників.

Тому поляки зацікавлені в розробці кар’єру в Гвіздові. Якщо співпраця в цьому напрямку складеться, то в район не лише надійдуть інвестиції, а й буде можливість працевлаштувати наших земляків і в Україні, і в Польщі», – розказав пан Борис.

Також поляки запропонували відремонтувати занедбаний санаторій «Корець».

«Поляки давно знають про наш безгосподарський і занедбаних санаторій «Корець». Кілька разів представники будівельних, комерційних і медичних організацій оглядали його і прилеглу місцевість. Пропозиція цілком конкретна: відремонтувати оздоровчий заклад у відповідності з такими стандартами, аби тут могли відпочивати європейці з певними валютними коштами, які надходитимуть в бюджет району. Хіба така перспектива не може зацікавити?» – розповів депутат районної ради.

Ці питання не вирішуватимуться на рівні району, а вимагатимуть узгодження на міждержавному рівні. 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024