Студентам Горохівського коледжу показали, як працює успішне агропідприємство під Луцьком

25 Жовтня 2018, 11:44
Студентам Горохівського коледжу показали, як працює успішне агропідприємство під Луцьком 1406
Студентам Горохівського коледжу показали, як працює успішне агропідприємство під Луцьком

Студенти Горохівського коледжу ЛНАУ з’їздили на економічну еккурсію на ТзОВ «Городище» сусіднього Луцького району – одне з лідерів серед сільськогосподарських підприємств області.

Поїздку організувала Горохівська районна філія Волинського ОЦЗ 23 жовтня у рамках діяльності Студентського центру агробізнесу. Про це повідомляють на сторінці установи у Facebook.

На підприємстві працює багато працівників із навколишніх сіл Горохівського району, тому співпраця із службою зайнятості налагоджена в плані підбору кадрів, проведення стажування безробітних безпосередньо на робочих місцях. 

У сільськогосподарському підприємстві «Городище» зараз працює 245 осіб, вересень-жовтень для них – найгарячіша пора.

«Майже вся техніка зараз в полі – оремо, збираємо, сіємо. В добу використовуємо більше 10 тонн дизпалива. Взимку буде спокійніше, працюватиме тільки тваринницький комплекс», – розповів Анатолій Никонюк, керівник підприємства. 

Цікавою для майбутніх бухгалтерів була розповідь головної бухгалтерки Галини Цимбал, яка не тільки докладно описала бухгалтерські напрямки підприємства, а відповіла на усі питання щодо специфіки своєї роботи.

Для зручності тут ввели бухгалтерські програми 1-С, Клієнт-банк. До слова, бухгалтерський відділ у ТЗОВ «Городище» налічує десять працівників, але оскільки роботи вистачає, підприємство готове взяти на роботу ще одного бухгалтера.

Саме цей момент зацікавив третьокурсників, оскільки відгуки працівників про організацію робочого процесу, мікроклімат в колективі та матеріальне заохочення в ТзОВ «Городище» дуже позитивні. 

Головний інженер Віктор Бучко з гордістю продемонстрував сучасну техніку на стоянці, хоча більшість одиниць зараз працює в полі. Фахівці філії Людмила Цимбалюк та Тетяна Янюк ознайомили керівництво із можливістю підготовки робітничих кадрів під потребу підприємства. 

З роботою млина, який забезпечує кормом тваринницький комплекс у майже 3000 голів, студентів знайомив Ігор Ліштван – завідувач током, агроном. 

Загалом підприємство обробляє 10 тис. га землі, виробляє 13 тонн молока в добу, вирощує зернові, бобові та олійні культури.

В розмові зі студентами керівник Анатолій Никонюк навів ряд аргументів про переваги роботи в Україні. Сказав, що немало випускників Горохівського коледжу знайшли себе на їх підприємстві, працюють тут вже багато років. Та й головний бухгалтер Галина Цимбал – з села Журавники, щодня їздить на роботу на автомобілі, наданому підприємством.

«Ми цінуємо людей, котрі хочуть працювати, і платимо високі заробітні плати, щоб людина на нашому підприємстві почувала себе впевнено», - завершив зустріч керівник.

У кабінеті бухгалтерів
У кабінеті бухгалтерів

Техніка на підприємстві
Техніка на підприємстві

1
У корівнику
У корівнику

1
Величезний млин
Величезний млин

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024