У мерії Луцька відповіли на петицію «проти подорожчання проїзду в маршрутках»

27 Жовтня 2018, 08:07
Маршрутка 761
Маршрутка

У Луцьку виконавчий комітет міськради розпочав процедури обговорення питання про збільшення вартості проїзду в маршрутних автобусах.

Про це йдеться у відповіді на петицію «Я проти підвищення вартості проїзду до 7 грн.», яку на сайті петицій до муніципалітету Луцька підписали понад 580 людей.

Нагадаємо, півроку тому в Луцьку проїзд подорожчав до 5 гривень, а нещодавно перевізники заговорили про потребу збільшення ціни до 7 гривень. У мерії на звернення лучан відповіли так:

«На Ваше колективне звернення про незгоду з підвищенням вартості проїзду до 7 гривень, інформуємо наступне. 

До виконкому Луцької міської ради звернулись цілий ряд підприємств, що здійснюють надання послуг з перевезення пасажирів автобусами з вимогою підвищення вартості проїзду. Основною причиною звернень є ріст витрат на надання таких послуг, основною мірою за рахунок росту цін на паливно-мастильні матеріали. 

Вимогою до підприємств-перевізників є здійснення та надання розрахунків тарифу на послуги з перевезення пасажирів автобусами, що працюють на міських автобусних маршрутах відповідно до Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, затвердженою наказом Мінтрансзв’язку України від 17.11.2009 року № 1175 (далі — Методика), до яких необхідно додати підтверджувальні документи. 

Згідно пункту 2.2. Методики, витрати плануються перевізником з урахуванням економічно обґрунтованих фактичних витрат за попередній рік, прогнозного індексу цін виробників промислової продукції, галузевих норм використання матеріальних та паливно-енергетичних ресурсів, ставок податків і зборів, тощо. 

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проект рішення виконавчого комітету, яким встановлюється вартість проїзду по місту є регуляторним актом та має пройти процедуру прийняття передбачену даним законом. 

З метою початку регуляторної процедури перегляду тарифу на послугу з перевезення пасажирів автобусами на міських маршрутах, підготовлено доповнення до рішення виконавчого комітету міської ради від 15.11.2017 № 699-1 «Про план діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2018 рік», в якому на IV квартал 2018 року передбачено підготовку регуляторного акта — рішення виконавчого комітету міської ради «Про вартість проїзду в автобусах, що працюють на міських маршрутах загального користування».

Читайте також: У Луцьку водії та пасажири громадського транспорту мають різні бачення перевезень

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024