У Заболоттівській громаді планують створити мережу первинної медичної допомоги

30 Жовтня 2018, 12:05
У Ратному обговорили прийняття медичної «первинки» у Заболоттівській громаді 1063
У Ратному обговорили прийняття медичної «первинки» у Заболоттівській громаді

Про впорядкування мережі амбулаторій і ФАПів Заболоттівської ОТГ йшла мова на робочій зустрічі у кабінеті голови райдержадміністрації.

У райцентрі питання заболоттівської «первинки» обговорювали голова РДА Андрій Харлампович, представники Заболоттівської об’єднаної територіальної громади на чолі з керівником Валерієм Свіржевським, головна лікарка КП ЦПМСД Людмила Терещук, керівниця управління Державної казначейської служби Тетяна Залуська. Про це інформує відділ внутрішньої та інформаційної політики райдержадміністрації

Маховик медичної реформи набирає все сильніших обертів, на часі третя хвиля реформи, укладання договору з Національною службою здоров’я України, завершення підписання декларацій з сімейними лікарями та повністю новий підхід до роботи медичних закладів первинної ланки. Таким чином, у районі вже відбулися перетворення центру первинної медико-санітарної допомоги з комунального закладу у комунальне підприємство, яке взяло в оперативне управління первинної мережі медицини Забродівської та Самарівської громад.

З питанням передачі «первинки» звернулись і представники органу місцевого самоврядування та медицини Заболоттівської громади.

Для вироблення єдиного механізму присутні обговорили питання безболісного «влиття» заболоттівських медпрацівників, медичної мережі, майна, оплати праці працівників, підключення їх до єдиної електронної системи «E-HELTH», оптимізації штатної чисельності працівникіа відповідно вимог, внесення змін до ліцензії. 

Наприкінці зустрічі усі сторони взяли на себе зобов’язання щодо передачі та прийняття первинної медичної мережі Заболоттівської об’єднаної громади.

Читайте також: Анонсували наступний етап медреформи: подробиці

У Ратнівському районі менше хворіють на грип

Учасники обговорення
Учасники обговорення

Учасники обговорення
Учасники обговорення

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024