«Завжди так не буде. Платитимуть всі», - голова Шацької РДА про туристичний збір

30 Жовтня 2018, 15:25
899 Джерело: фото ілюстративне

Більшість сільських та селищної рад Шацького району мають ще не задіяні резерви з наповнення бюджетів, це, зокрема, податок на нерухомість та туристичний збір, а відповідно – й декларування фізичними особами, які займаються прийомом відпочивальників, своїх доходів та сплати ПДФО.

Про це розповіла на колегії Шацької РДА начальниця Шацької державної податкової інспекції Любомльського управління Світлана Сулік.

«Ми просимо в області кошти на різні об’єкти, маємо давати свою частку фінансування в розмірі 10% на будівництво школи та амбулаторії в Піщі (а це немалі кошти для районного бюджету), натомість не можемо зібрати податки, які зобов’язані. Завжди так не буде. Платитимуть всі», - додав голова Шацької РДА Василь Голядинець.

Як відзначила Світлана Сулік, резерв з туристичного збору по сільський радах, для яких є актуальним це питання, становить приватний сектор, де люди не зареєстровані як підприємці.

«Поки ми не зробимо показові виїзди із штрафуванням осіб, які приймають відпочивальників і не платять ні туристичного збору, не декларують доходи - нічого не буде, люди не платитимуть. Це фактично йде порушення закону про заняття підприємницькою діяльністю без державної реєстрації. В цьому році жодного такого обстеження не провели. Повноваження на це у комісій і районної, і по сільських радах є. Ми готові брати в цьому участь, та рекомендуємо залучати до цього працівників поліції», - наголосила Світлана Сулік.

Про те, що це питання будуть обговорювати в районі не раз, а за сприяння сільських рад планують зібрати інформацію про те, скільки приватних садиб та баз приймає відпочивальників, аби мати повну картину потужності прийому туристів по району, - говорив Василь Голядинець.

«Це питання в районі маємо вирішити до початку наступного сезону, адже тепер будується дорога в Світязі біля набережної, будуватиметься каналізація. Це приверне увагу на озера ще більшу кількість туристів. Прошу сільські ради включатися в роботу», - зазначив голова РДА.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024