У Ковелі складається надзвичайна ситуація із субсидіями, – чиновниця

31 Жовтня 2018, 14:04
Субсидія 908
Субсидія

У Ковельській установі соцзахисту так і не змогли приступити до процедури нарахування населенню житлових субсидій на опалювальний період.

Про це пише «ПроКовель».

Cталося це через те, що нова програма Міністерства соціальної політики України, яку місто отримало минулої п’ятниці, 26 жовтня, і за якою мають здійснювати перерахунок, фактично не робоча. Начальниця міського управління соціального захисту населення Софія Сагаль на апаратній нараді при міському голові заявила, що у місті «складається надзвичайна ситуація із субсидіями».

«Залишається буквально два дні і ми маємо обов’язково дати перерахунки безпосередньо комунальним установам. І може бути така ситуація, що ми за жовтень місяць абсолютно нічого не дамо…. Це не задоволенні, звичайно, люди. Я не знаю, чому так байдуже відносяться наші вищестоящі керівники до того, що ми не можемо своєчасно забезпечити призначення субсидій», – висловила стурбованість Софія Сагаль.

Пані Сагаль також зауважила, що «такої складної ситуації ще не було», і, що від «недосконалої» програми страждають не лише ковельчани.

«Ми  не можемо бачити Пенсійного фонду, сімейний стан, тобто ми не бачимо всю ту інформацію, на основі чого нараховуємо субсидію, окрім доходів, яку надає податкова служба», – конкретизувала чиновниця.

Олег Кіндер пообіцяв втрутитися в ситуацію і переговорити на цю тему з головою Волинської ОДА Олександром Савченком.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024