Депутат Ковельської міськради назвав місто «шанхаєм», через відсутність парковок

31 Жовтня 2018, 15:00
Святослав Степанюк 695
Святослав Степанюк

Обранець громади розкритикував інфраструктуру міста через відсутність автостоянок, місць для паркування та корки на дорогах. 

На останній сесії Ковельської міської ради депутат з фракції «Батьківщина» Святослав Степанюк згадав висловлені перед ним з мікрофону претензії громадян щодо облаштування дороги до новобудови на вулиці Володимирській, розбудову мікрорайону «Сільмаш».

«І таких претензій буде все більше і більше. Віра Іванівна [секретар ради Віра Федосюк, – ред.] сказала, що є план і стратегія розвитку міста. Що це значить? Та ми всі водії. Поїдьте в місто. Чи ви десь припаркуєтесь?! Нема паркінгів. Чи можна зараз проїхати містом? Та місто «топиться» в корках… Ми, депутати, як влада, маємо розробити цей план, стратегію розвитку інфраструктури міста. Хтось хоче – хтось не хоче. Ті проти доїзду до будинку виступають… Шанхай. Базар, вибачте. Хто як хоче, той так і заїжджає. Той хоче будувати. Інвестор, дякуючи, «зайшов» у місто, його блокують», – сказав Святослав Павлович.

Він навів досвід сусідньої Польщі, де свого часу Сейм прийняв закон про примусовий викуп землі для розбудови інфраструктури та розвитку держави в цілому.

«На підставі цього закону міські ради прийняли схожі законопроекти і кіоски «посипалися», придорожня торгівля «посипалася». Ми нічого не робимо, шановні. Ми – депутати. Ми – влада. Ми нічого не робимо. Ніякої стратегії. Ніякого розширення. Нема парковок. На бульварі Лесі Українки йде розширення дороги до самої автостанції. І знову йде блокада, бо чийсь кіоск стоїть. Да, Артюшенко не задоволена. Да, втратиться робоче місце. Людина втратить якісь доходи. Але, вибачте, ми або будуємо місто, або остаємося в такому самому «шанхаї». Або ми розбудовуємо місто і йдемо вперед, думаємо про перспективу, або залишаємо місто, як сьогодні казала одна заявниця, що місто є один сполошний бардак і смітник. Думайте за розвиток міста і щось нашим дітям лишити, а не запхане місто в корках і без стоянок», – заявив Святослав Степанюк.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024