Камінь-Каширське ВПУ підписало договір про міжнародну співпрацю з Естонією

02 Листопада 2018, 14:05
Камінь-Каширське ВПУ підписало договір про міжнародну співпрацю з Естонією 1006 Джерело: Камінь-Каширське ВПУ
Камінь-Каширське ВПУ підписало договір про міжнародну співпрацю з Естонією

У Камінь-Каширському вищому професійному училищі 31 жовтня підписали угоду про міжнародну співпрацю з Валгаамським центром професійної освіти. 

До закладу професійної освіти 31 жовтня завітала делегація естонських партнерів. Їх метою було висвітлення інформації щодо проекту та підписання офіційного договору про подальшу спільну роботу.

Співпрацю з естонцями училище розпочало ще у 2016 році, коли стартував проект "Досвід Естонії - на допомогу реформам професійної освіти в Україні, Волинська область". Фінансувало його Міністерство освіти Естонії. В рамках цього проекту визначили освітній заклад професійного навчання зі згаданої країни, з яким працівники Камінь-Каширського ВПУ обмінювалися досвідом. Назва обраної установи – Центр професійної освіти Валга, його директором є Маргус Ояотс.

«Впродовж спільної діяльності було вивчено досвід організації освітнього процесу в Естонії, розроблено освітню програму для підготовки електрогазозварників згідно європейських стандартів та окреслено основні зміни в управлінській діяльності навчального закладу задля модернізації його роботи. Співпраця із школою-партнером продовжилася і за рамками проекту: на запрошення естонських колег працівники училища відвідали Грузію та Угорщину. Там ознайомилися зі структурою їх професійної освіти та можливостями входу на європейські горизонти», – зазначають у Камінь-Каширському ВПУ. 


Тож у вересні 2018 року стартував новий проект, ініційований центром Innove (Естонія), за підтримки МОН України та управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації «Надання досвіду Естонії для підтримки реформ професійної освіти в Україні». Власне він і продовжив спільну роботу естонських та українських педагогів. 

А вже 31 жовтня, під час зустрічі з педколективом закладу, підписали угоду про міжнародну співпрацю між Камінь-Каширським вищим професійним училищем (директор Василь Бряник) та Валгаамським центром професійної освіти (директор Маргус Ояотс). Згідно з договором майбутня спільна діяльність передбачає: стажування педагогів та учнів в Естонії, спільна участь в міжнародних конкурсах, виставках та інших заходах, обмін учнями з метою розвитку ключових та професійних компетентностей.

Зокрема, в цьому навчальному році стажування в Естонії будуть проходити учні та педагоги з професій "електрогазозварник" і "кухар". Надалі планують залучати представників професій будівельного та ІКТ-профілю.

«Наш заклад поступово виходить на європейський рівень, що сприятиме модернізації матеріальної бази училища, оновленню освітніх стандартів та підготовці справжнього професіонала - висококваліфікованого робітника, конкурентноспроможного на ринку праці не тільки України, а і Європи», – переконують працівники Камінь-Каширського ВПУ.





Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024