Чи закриють відділення «Укрпошти» на Камінь-Каширщині

02 Листопада 2018, 12:30
Чи закриють відділення «Укрпошти» на Камінь-Каширщині 1374
Чи закриють відділення «Укрпошти» на Камінь-Каширщині

Укрпошта має намір закрити до 7 тисяч стаціонарних відділень і звільнити частину адміністративного й виробничого персоналу, бо усі сільські відділення – збиткові.

Про це говорив заступник директора Волинської дирекції ПАТ «Укрпошта» Андрій Плахтій на зустрічі голів ОТГ Прибужжя в Любомлі.

Повідомляє БУГ.

На Волині працює 480 відділень «Укрпошти», втім прибутковими є всього лиш близько 20.

«Укрпошта не отримує жодної копійки від держави. Ми по суті на госпрозрахунку, нас ніхто не дотує. Відтак ми не можемо бути соціальним підприємством, яке утримуватиме працівників і нічого не заробляє. Рано чи пізно станеться ситуація, коли нічим буде платити заробітну плату. Нині по Волині близько 20 відділень поштового зв’язку заробляють на всі 480. Ці кошти витрачають на зарплату та утримання відділень», — зазначив Андрій Плахтій.

За його словами, усі сільські відділення – збиткові. Разом з тим, навіть якщо дійде до закриття, це не означає, що села залишаться без поштового зв’язку – споживачі отримуватимуть ті ж послуги, що й раніше. Водночас пошта не зможе працювати без підтримки і сприяння місцевої влади.

Нагадаємо, 26 жовтня повідомили, що Укрпошта може відмовитися від доставки пенсій та закрити відділення у сільській місцевості через нерентабельність. Пізніше  голова компанії уточнив, що відділення не закриють, якщо Пенсійний фонд підвищить тариф на доставку пенсій.

У листі-відповіді в.о. директора «Укрпошти» Ігора Смілянського на запит Народного депутата України Ірини Констанкевич сказано, що заробітна плата штатного працівника дирекції волинського відділення ПАТ «Укрпошта» становить 3700 гривень, разом з тим, листоноші отримують більше 2 тисяч гривень.

Читайте також: Камінь-каширці зможуть оформити електронний страховий поліс на Укрпошті

Зокрема, у Камінь-Каширському районі послуги надають у 35 відділеннях поштового зв'язку, в яких працює 61 листоноша. Вона в середньому обслуговує 655 чоловік на доставній дільниці протяжністю 10,8 кілометра. Її зарплата за перший квартал 2018 року становила 2775,65 гривень. В аналогічний період 2017 року ця сума дорівнювала 2208,10 гривень.

Тож наразі, незважаючи на всі негаразди, Андрій Плахтій зазначив, що рішень про закриття якогось відділення на Волині не прийнято, питання на стадії обговорення.

Джерело: imk.net.ua
Джерело: imk.net.ua

Джерело: imk.net.ua
Джерело: imk.net.ua

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024