Підприємство з Володимира виготовило цех для збирання та випробувань космічних апаратів

02 Листопада 2018, 18:02
Підприємство з Волині виготовило цех для збирання та випробувань космічних апаратів 1031
Підприємство з Волині виготовило цех для збирання та випробувань космічних апаратів

Побудували новий цех для збирання та випробувань вітчизняних космічних апаратів. Приміщення цеху виготовлені та змонтовані ПрАТ НВК «Мікроклімат» ( м.Володимир-Волинський) на замовлення ДП КБ «Південне».

Цього року він буде зданий в експлуатацію, – передає DefenseExpress.

Площа виробничих приміщень цеху – 275 квадратних метрів при висоті центрального залу у 8 метрів. Загальна площа інших приміщень – 210 квадратних метрів.

Виробниче приміщення дозволяє одночасно виготовляти та випробувати до трьох космічних апаратів з вагою кожного до 2 тонн. При цьому в цеху дотримується повна стерильність – клас чистоти – 100000 по стандарту США 209D.


Під організаційно-технічним керівництвом КБ «Південне» в Україні вже створено кооперацію підприємств-розробників бортових систем супутників і різних типів корисного навантаження, а також наземна інфраструктура управління польотом супутників, приймання та обробки цільової інформації. Запуски КА під юрисдикцією України були розпочаті в 1995 році.

Нагадаємо, у Володимирі-Волинському на підприємстві  наукового виробничого комплексу «Мікроклімат» монтують так звані приміщення для виготовлення лікарських засобів або надання медичних послуг, що їх потребують фармацевтичні фірми і компанії, а також медичні заклади України.

Серед них – Рівненський та Луцький перинатальні центри, Володимирецька лікарня та «Охматдит». Крім того, підприємство спеціалізується на виробництві систем кондиціонування та вентиляції, проектуванні. 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024