У трьох громадах біля Луцька розпочався виборчий процес

03 Листопада 2018, 18:05
1465

На Волині розпочався виборчий процес у дев’яти громадах. Перші місцеві вибори в одній міській, одній селищній та семи сільських ОТГ відбудуться 23 грудня.

Про це йдеться у постанові ЦВК №156 від 12 жовтня, — повідомили в громадській організації «Опора».

Зокрема, перші місцеві вибори відбудуться у:

  • Гуто-Боровненській сільській ОТГ Камінь-Каширського району, до складу якої входять: Гуто-Боровенська, Боровненська, Великообзирська, Верхівська та Олениненська сільські ради;
  • Тростянецькій сільській ОТГ Ківерцівського району, до складу якої входять: Тростянецька, Завітненська, Озерська та Омельненська сільські ради;
  • Ківерцівській міській ОТГ, до складу якої входять: Ківерцівська міська та Сокиричівська і Суська сільські ради;
  • Привітненській сільській ОТГ Локачинського району, до складу якої входять: Привітненська, Білопільська, Бубнівська та Колпитівська сільські ради;
  • Гіркополонківській сільській ОТГ Луцького району, до складу якої входять: Гіркополонківська, Лаврівська та Ратнівська сільські ради;
  • Підгайцівській сільській ОТГ Луцького району, до складу якої входять: Підгайцівська та Лищенська сільради;
  • Старовижівській селищній ОТГ, до складу якої входять: Старовижівська селищна та Галиновільська, Мизівська, Нововижвівська, Поліська і Седлищенська сільські ради.

Окрім того, 23 грудня на Волині відбудуться перші вибори у двох громадах, які утворені на території двох суміжних районів, а саме: у Війницькій сільській ОТГ, до складу якої входять Війницька та Озютичівська сільські ради Локачинського району та Березовичівська сільська рада Володимир Волинського району; у Липинській сільській ОТГ, до складу якої входять Липинська сільська рада Луцького району та Борохівська сільська рада Ківерцівського району.

Постановою ЦВК № 165 від 19 жовтня 2018 року також визначено кількість територіальних округів для організації виборів депутатів місцевих рад – на Волині їх кількість склала загалом 168. Так, у Камінь-Каширському районі на вибори у Гуто-Боровненській сільраді утворили 14 одномандатних округів, у Ківерцівському районі на вибори до Тростянецької сільради утворили 22 одномандатні округи та 26 округів на вибори до Ківерцівської міськради, у Локачинському районі – 14 одномандатних виборчих округів для Привітненської сільської ради.

У Луцькому районі для виборів у Гіркополонківській та Підгайцівській громадах утворили по 26 одномандатних виборчих округів. На вибори до Старовижівської селищної ради Старовижівського району утворили 26 одномандатних виборчих округів.

Для громад, які утворені на межі двох районів, тобто Липинської, яка включає села Луцького та Ківерцівського районів, а також Війницької ОТГ Локачинського та Володимир-Волинського районів, утворили відповідно 26 та 14 одномандатних округів.

Також ЦВК постановою №172 від 25 жовтня встановила розмір грошової застави на виборах міського голови Ківерців, де кількість виборців – 14 931. Так, грошовий внесок становить 2224 грн. Аналогічний обсяг застави встановили й для виборчих списків кандидатів у депутати Ківерцівської міської ради, оскільки йдеться про багатомандатний виборчий округ.

Окрім того, з постанови ЦВК №182 від 1 листопада 2018 року стало відомо про зміни у складі Ківерцівської районної виборчої комісії.

«Припинити достроково повноваження члена комісії: Васильчук Олександр Васильович, 1977 року народження – голова комісії, від місцевої організації політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Свобода» (у зв’язку з внесенням подання про заміну члена виборчої комісії суб’єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії). Включити до складу цієї комісії та призначити головою комісії: Озоровська Ірина Володимирівна, 1984 року народження – від місцевої організації політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Свобода», – йдеться у постанові.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024