Стобихівчани погрожують перекрити автошлях «Київ-Ковель-Ягодин», якщо не оголосять тендер на школу

05 Листопада 2018, 08:33
Протест 1204
Протест

У селі Стобихівка Камінь-Каширського району батьки заявили про новий протест у разі невиконання їхніх вимог. 

Вони уже другий місяць не пускають дітей у школу. Про це пише громадський активіст Володимир Бут-Гусаїм на своїй сторінці у Facebook.

Чоловік обурений, що тендер щодо аварійної школи у Стобихівка досі не оголосили. Хоча для цього є і розроблена нова проектно-кошторисна документація, яка пройшла експертизу в Києві, і зібрані гроші батьків. 

«Сьогодні на запрошення батьківського комітету Стобихівської школи відвідали славнозвісне село та поспілкувалися з батьками більше 250 дітей, які вже 2 місяці не ходять до школи. Так-так це саме та школа, яку визнали аварійною та мали розпочати будівництво нової школи у 2018. І все б нічого але тендер не оголошений і досі. Хоч для оголошення все є: є розроблена нова проектно-кошторисна документація, яка пройшла експертизу в Києві, ходять чутки що і гроші передбачені в цьому році, а саме 1,5 млн грн. Батьки готові співфінансувати даний проект, кажуть що вже зібрали 600 тис грн. Ніби все добре і ніяких проблем не мало б бути. Але ж ні! Департамент Волинської обласної адміністрації, який має оголошувати тендерну процедуру чомусь тягне!» – пише Володимир Бут-Гусаїм

Читайте також: Мешканці Стобихівки протестують під стінами облдержадміністрації

Громадський активіст каже, що на 250 дітей запропонували лише один автобус.

«На батьків тиснуть з різних сторін аби вони возили дітей до сусіднього села (бездоріжжя причому між селами повне, та запропонований 1 автобус для більш як 250 діток). З подачі Камінькаширської районної освіти поліція почала складати протоколи про адмін правопорушення, інкримінуючи батькам неналежне виховання дітей. Виявляється законна вимога батьків аби діти отримували якісну освіту у належних для цього приміщеннях – це не належне виховання дітей!», – обурений чоловік.

Читайте також: «А що вони роблять для держави? Адже в самому селі – 44 пилорами!» – заступник губернатора Волині про Стобихівку

Володимир Бут-Гусаїм звернувся у Facebook до кількох впливових українських політиків, аби ті посприяли цій ситуації. Адже, якщо тендер не оголосять до 13 години понеділка, то роздратовані батьки перейдуть до нового протесту – перекриють автошлях М-07 Київ-Ковель-Ягодин.

Після такої заяви батьків обіцяли вже з неділі четвертого листопада дати більш точну відповідь.



 

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024