Камінь-Каширщина: понад 34 мільйони гривень нарахували на оплату житлово-комунальних послуг

06 Листопада 2018, 10:30
Субсидія 860
Субсидія

Сплачені аліменти та отримана домогосподарством спеціальна бюджетна дотація за вирощування молодняка великої рогатої худоби не враховуються при розрахунку субсидії. Про це розповів начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Максим Демидюк на апаратній нараді Камінь-Каширської РДА

Повідомляють на сайті установи.

Нагадаємо, постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2018 року № 841 внесені чергові зміни до «Положення про порядок призначення житлових субсидій». Тож згідно з відповідними змінами, субсидія призначається двічі на рік – у травні (на неопалювальний період  з 1 травня по 30 вересня) і у жовтні (на опалювальний період з 1 жовтня по 30 квітня).

«Із 1 жовтня цього року при розрахунку розміру житлової субсидії до сукупного доходу не враховуються сплачені аліменти та отримана домогосподарством спеціальна бюджетна дотація за вирощування молодняка великої рогатої худоби. Разом з тим, субсидію на загальних умовах можуть отримати ті громадяни, в яких є заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску з вини роботодавця. Без обов’язкової сплати ЄСВ субсидію можуть отримати безробітні в сільській місцевості та райцентрах, селищах міського типу, а також громадяни, які працюють за кордоном і там сплачують ЄСВ, що підтверджується документально. Право на допомогу від Уряду мають ті родини, в яких опалювальна площа не перевищує 120 квадратних метрів для квартир та 200 квадратних метрів для індивідуальних будинків. На понаднормову площу, але не більше, ніж 30 % від норми, мають право громадяни, які отримують пенсію у зв’язку із втратою годувальника; отримувачі пенсій за вислугою років; отримувачі соціальної допомоги за інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю. Працездатним онкохворим (за наявності висновку ЛКК) чи сім’ям, в яких є алко- чи наркозалежні (за наявності довідки від лікаря), субсидію може призначити спеціальна Комісія», – повідомив Максим Демидюк.

За його словами, зміни також стосуються сплати обов’язкового платежу. Якщо вартість фактично спожитої послуги менша за обсяг обов’язкового платежу, субсидіант має право сплачувати лише вартість фактично спожитої послуги.

Наприклад: якщо розмір обов’язкового платежу за певну послугу становить 200 гривень за місяць, але домогосподарство реально її спожило лише на 120 гривень, то сплаті підлягає фактичний обсяг споживання, тобто 120 гривень.

«За новим порядком із травня місяця прийнято 3780 особових справ. Станом на 1 жовтня 2018 року нараховано 34 мільйонів 693 тисяч гривень на оплату житлово-комунальних послуг та 9 мільйонів 558 тисяч гривень – на придбання скрапленого газу, твердого палива. Проводимо виплату зекономлених сум субсидій природного газу та електропостачання. Так, відповідно до поданих 3484 заяв виплачено 2 мільйонів 284 тисяч гривень», – додав начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024