У Музеї сучасного мистцетва відбудеться масштабний перфоманс на підтримку сиріт

06 Листопада 2018, 16:46
Масштабний перфоманс на підтримку сиріт  «Відчуй силу роду» 1824
Масштабний перфоманс на підтримку сиріт «Відчуй силу роду»

Відкритий перформанс Ольги Бартиш «Відчуй силу роду» у місті Луцьк.

13 листопада о 17:00 у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків (КРЦ «Адреналін Cіті», вул. Карбишева, 1) відбудеться масштабний західна підтримку сиріт «Відчуй силу роду».

Акція відбудеться у рамках «Бієнале довіри». Буде створено модель роду сьомого покоління – «крила роду». Кожен бажаючий може опинитися попереду, на «місці птаха», обернутися до роду обличчям і відчути скільки людей долучилися до його створення, яку силу кожен з нам має у собі.

До участі у «крилах» запрошуються молоді люди, які росли без батьків, люди різних професій та статусів.

Авторка перформансу художниця Ольга Бартиш, мати трьох дітей. Одна з них прийомна донечка Ума, яка і надихнула Ольгу на ідею перформансу.Художниця вирішила підтримати сиріт емоційно, це своєрідна мистецька терапія.

На основі перформансу в Україні та кількох інших країнах буде створений документальний фільм. Цей фільм побачать діти у сиротинцях, щоб і вони дізналися, яку силу мають в собі. Діти побачать скільки чуйних людей може прийти на підтримку, вкласти свій час та енергію, долучитися до символічних «крил підтримки» .

«Чи траплялося, що незнайомі люди підтримують,як рідні? Можливо тому, що всі ми одне ціле, пов’язані своїм корінням. Для того, щоб ти народився сьогодні, свої долі та енергію об’єднали близько десяти тисяч людей впродовж 300 років», - каже Ольга Бартиш.

 


 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024