Депутати облради «перекинуть» кошти на комуналку

06 Листопада 2018, 16:51
Депутати облради «перекинуть» кошти на комуналку 928
Депутати облради «перекинуть» кошти на комуналку

У Волинській обласній раді хочуть перерозподілити видатки за певними головними розпорядниками коштів обласного бюджету.

Зміни внесли під час «бюджетної» комісії у вівторок, 6 листопада.

Зокрема керівник департаменту фінансів обласної державної адміністрації Ігор Никитюк зазначив, що пропонують збільшити доходи загального фонду обласного бюджету в сумі сім тисяч гривень за рахунок іншої субвенції з Іваничівського районного бюджету. З Іваничівського бюджету пропонують передати 7 тисяч гривень на Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги, тобто на те відділення, що розташоване безпосередньо в селищі міського типу Іваничі.

Крім того, пропонують по департаменту соцзахисту населення передбачити певні кошти на комунальні послуги – збільшити видатки споживання загального фонду для утримання закладів, що надають соціальні послуги дітям, які опинилися в складних життєвих обставинах на суму 15 тисяч 997 гривень, та збільшити видатки для забезпечення обробки інформації з нарахування та виплат допомог і компенсацій на суму 11 тисяч 520 гривень.

Відповідно, зменшити видатки на суму 27 тисяч 517 гривень на забезпечення соціальними послугами стаціонарного догляду з наданням місця для проживання, всебічної підтримки, захисту та безпеки осіб, які не можуть вести самостійний спосіб життя.

В тому числі, каже Никитюк, пропонують зменшити видатки загального фонду на поточне утримання інтернатних установ на суму 217 тисяч 180 гривень. Зменшити видатки бюджету розвитку спецфонду на реконструкцію газового обладнання у паливних Горохівського психоневрологічного інтернату на суму 51 тисячя 200 гривень. І збільшити видатки загального фонду на оплату компослуг та енергоносіїв на суму 240 тисяч 863 гривні.

«Тобто всі кошти йдуть на оплату комунальних послуг через те, що їх не вистачає», – підсумував Ігор Никитюк.

Читайте також: Волиньрада вимагатиме у Президента України не піднімати ціну на газ

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024