Волиняни сплатили до держбюджету майже 2,5 мільярда гривень податкових платежів

07 Листопада 2018, 12:32
Волиняни сплатили до держбюджету майже 2,5 мільярда гривень податкових платежів 741
Волиняни сплатили до держбюджету майже 2,5 мільярда гривень податкових платежів

За підсумками січня-жовтня 2018 року до загального фонду держбюджету на Волині сплатили 2 мільярди 471 мільйон гривень податкових платежів, які адмініструють органи ДФС.

Таким чином, в області фіксують ріст сплати податків до держбюджету на 23,4 відсотка проти аналогічних показників минулого року, - інформує управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Волинській області.

Як свідчить аналітика, волинські платники податків перерахували до держбюджету 1 мільярд 30 мільйонів гривень ПДВ, 736,4 мільйона гривень ПДФО, 382,5 мільйона гривень податку на прибуток, 212,3 мільйона гривень військового збору, 60 мільйонів гривень рентної плати.

«Практика адміністрування податків переконує, що дієвий діалог з представниками легального сектору економіки та системна робота з протидії ризикам несплати із застосуванням сучасних інформаційних технологій дозволяють мобілізувати до бюджету належну суму податків. Завдяки посиленню аналітичної складової в нашій роботі ми можемо своєчасно реагувати на спроби мінімізації, зупиняти сумнівні оборудки та запобігати використанню схем ухилення. В підсумку – адекватні темпам економічного розвитку суми податкових надходжень та сприятливе середовище для діяльності соціально-орієнтованого бізнесу», - запевнила начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що позитивних тенденцій у наповненні держбюджету досягнуто завдяки постійному діалогу та взаєморозумінню з сумлінними платниками податків. За жодних умов не йдеться про фіскальний тиск щодо платників, які відповідальні у виконанні свого конституційного обов’язку, - наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024