Гімн від депутатів, запити та земля: у Шацьку відбулася сесія селищної ради

07 Листопада 2018, 17:00
864

6 листопада під головуванням виконуючої обов’язки голови Шацької селищної ради Людмили Цевух відбулася чергова сесія Шацької селищної ради, в якій взяв участь голова районної ради Сергій Карпук.

Відкрили сесію депутати у дещо незвичний спосіб: через невеликі технічні проблеми гімн з аудіозапису не зазвучав, тому депутати його просто … заспівали акапельно.

Розгляд понад 30 питань порядку денного депутати розподілили на два «підходи», зробивши лише одну перерву. Проте спершу озвучили свої депутатські запити, які традиційно стосувалися ремонту доріг, встановлення вуличного освітлення, земельних питань.

Потім депутати погодили вступ Шацької селищної ради до Всеукраїнської  асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України», розглянули питання про фінансово-господарську та спортивну діяльність Шацької дитячо-юнацької спортивної школи та призначили її директора на п’ятирічний термін, заслухали звіт про виконання селищного бюджету та затвердили зміни до нього.

Окрім того, у планах органу місцевого самоврядування – активізувати молодь громади. Тож два питання сесії були пов’язані саме із запровадженням «молодіжної політики»: прийняттям програми «Молодь Шацької селищної ради на 2019-2020 роки» та утворення молодіжної ради, що отримали одностайну підтримку місцевих депутатів.

Левову частку сесійного часу зайняв розгляд земельних питань, зокрема, дозволів на розробку детальних планів територій, через які кожної сесії виникає чимало дискусій. Уже на завершальній стадії – розробка генерального плану Шацька, який має бути затверджений, і з дня на день його мають доставити в селищну раду.

Проте жителі селища, в тому числі працівники соціальної сфери, пільгових категорій щоразу пишуть заяви на землю. Зі сльозами на очах заявники переконують, що голоси депутатів – їхня остання надія отримати земельну ділянку. Проте в.о голови селищної ради Людмила Цевух каже,  якщо депутати навіть і проголосують у таких випадках «за», то вона змушена буде ветувати їхні рішення як такі, що не відповідають чинному законодавству. От і цієї сесії однією з таких заявників була Надія Терета, котра є опікуном свого внука-сироти. Декілька депутатів запевнили заявницю, що як тільки генплан буде в селищній раді, її заява буде  розглядатися першочергово разом із іншими заявами пільговиків, адже забезпечення земельними ділянками дітей-сиріт - на контролі не лише районних, а й обласних посадовців.

Докладніше про все читайте згодом.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024