Рожищани зможуть отримувати гроші за утримання великої рогатої худоби

08 Листопада 2018, 11:03
1109

У 2018 році власники тварин можуть претендувати на отримання дотацій за утримання великої рогатої худоби.

Про це йдеться на сайті Департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації.

Відповідні норми передбачені у рамках виконання статті 32 Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» та відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 року № 107«Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки  галузі тваринництва».

6 листопада в райдержадміністрації відбувся семінар-нарада з головами місцевих рад за участю представників департаменту агропромислового розвитку ОДА щодо оформлення документів для дотації молодняка ВРХ від населення.

Голова райдержадміністрації Інна Гайворонська зазначила, що у Волинській області надано дотації населенню за молодняк ВРХ в сумі майже 4 мільйони 400 тисяч гривень. В Рожищенському районі сума відшкодування низька. Тому вона закликала голів місцевих рад активізувати роботу в цьому напрямку, щоб селяни змогли отримати відшкодування від держави за молодняк ВРХ.

Заступник директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Юрченко та представники департаменту надали присутнім головам місцевих рад фахові роз’яснення щодо реалізації у 2018 році бюджетної програми «Державна підтримка галузі тваринництва», порядку оформлення документації для отримання дотації, ведення журналу обліку фізичних осіб-власників тварин для отримання дотації за молодняк.

Слід зазначити, що дотація за молодняк надається на безповоротній основі фізичним особам за утримання ідентифікованого та зареєстрованого в установленому порядку молодняку великої рогатої худоби до 13-тимісячного віку, який народився в господарствах фізичних осіб у поточному році.

Для отримання дотації за молодняк фізичні особи подають за місцем знаходженням господарства до відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади копії документів, передбачених законодавством.

Зазначені документи приймаються протягом бюджетного року до 1 травня, до 1 вересня і до 1 грудня поточного року в порядку черговості їх надходження, про що робиться запис у журналі обліку фізичних осіб-власників тварин.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024