Волинські забудовники обговорили питання реформування системи держархбудконтролю

07 Листопада 2018, 17:35
Волинські забудовники обговорили питання реформування системи держархбудконтролю 1139
Волинські забудовники обговорили питання реформування системи держархбудконтролю

У Волинській ОДА відбулася нарада з учасниками містобудівного процесу на тему «Законодавчі нововведення, впровадження онлайн-платформи та управління ризиками – наслідок реформування системи державного архітектурно-будівельного контролю». 

У заході взяли участь головний архітектор Волинської області Микола Томчук, начальник Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області Іван Чуліпа, міські та районні архітектори, представники об’єднаних територіальних громад та проектних організацій. Про це інформує прес-служба Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

Під час наради презентували покрокову інструкцію користування функціоналом онлайн-платформи «Прозора ДАБІ».

«Відкрита система розгляду дозвільних документів зводить до мінімуму корупційні ризики та зловживання у сфері держархбудконтролю, що є запорукою зростання рівня якості надання послуг та формування довіри до держави», – наголосив очільник Управління ДАБІ на Волині.

Він також ознайомив присутніх з принципами роботи сервісу якісної відкритої комунікації з бізнесом «Прозора ДАБІ», окреслив її переваги та очікувані найближчим часом зміни.

Крім того, учасники сфери містобудування обговорили питання «будівельної амністії» та механізмів її практичного застосування, зробили порівняльну характеристику «нових» та попередніх державних будівельних норм, ознайомилися з переліком документів для подання автоматизованого повідомлення про початок будівельних робіт без втручання посадової особи.

Ще на нараді розглянули основні зауваження, що виникають у процесі здійснення нагляду за діяльністю уповноважених органів з питань містобудування та архітектури. Серед них – необхідність покращення стану ведення Реєстрів містобудівних умов та обмежень уповноваженими органами, необхідність розроблення містобудівної документації та питання, що потребують розгляду на засіданнях містобудівної ради.

«Усі зміни в системі держархбудконтролю спрямовані на мінімізацію ризиків для всіх учасників містобудівного процесу, економію часу та унеможливлення корупційних проявів. За рахунок дієвості функціоналу «Прозора ДАБІ» це стає можливим та сприяє зростанню інвестиційної привабливості нашої країни», – зазначив Іван Чуліпа.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024