Пункт пропуску на Волині реконструюватимуть за українські гроші

08 Листопада 2018, 13:04
Пункт пропуску на Волині реконструюватимуть за українські гроші 1059
Пункт пропуску на Волині реконструюватимуть за українські гроші

Україні доведеться повернути 1,5 мільйона євро, які надав Євросоюз для реконструкції міжнародних пунктів пропуску на західному кордоні країни.

Про це повідомила речниця Волинської митниці Валентина Черниш, - пише інтернет-видання Волинь24.

Реконструкцію міжнародного пункту пропуску «Устилуг» розпочали ще в 2013 році. Втім, через ряд причин проект постійно корегувався. 

«В нас були останні розрахунки станом на 2016 рік. Тоді після цінових скачків його вартість була 215 мільйонів гривень. Зараз проект корегується в межах актуальних цін, які би можна було виносити на «Прозоро». Все впирається у виділення грошей. Якщо у наступному бюджетному році будуть виділені гроші, то за рік пункт пропуску можна модернізувати», - зазначила Валентина Черниш.

При цьому додала, що 1,5 мільйона євро, виділені Євросоюзом як завдаток у рамках програми добросусідства, Україні доведеться повернути як неосвоєні. Загалом на реконструкцію пункту пропуску «Устилуг» Європа мала виділити 5,5 мільйонів євро.

Нагадаємо, народний депутат Ігор Гузь поцікавився у першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва, коли нарешті розпочнеться будівництво дороги «Володимир-Устилуг».

Читайте також: Презентували проект пункту пропуску, який може запрацювати на Володимирщині

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024