Любешівський район: сільська школа вразила радника з обласного центру

10 Листопада 2018, 11:40
Залізницький НВК 1348 Джерело: Facebook
Залізницький НВК

Враження радника Волинського центру розвитку місцевого самоврядування Анатолія Матвіюка про Залізницький НВК.

Викладає він їх на своїй сторінці у Facebook після нещодавніх відвідин цього освітнього закладу.

У Залізницю радник потрапив не випадково: про це поліське село та місцеву школу чував не раз від свого тестя, який колись працював там учителем.

Якою ж побачив теперішню школу «зять»?

«У звичайній сільській школі немає лінійок у кінці року: всі в джинсах, у них батути, цукрова вата, конкурси, фарби холі та інші розваги. А першовереснева урочиста разом з шикуванням займає 9 хвилин. А потім патріотичний урок, і спільні розваги. 
Восьме березня вам совком чуть? Нема у них восьмемарта у школі, уже три роки. І на день захисника Вітчизни у них не вітання тих, у кого тестикули, а скаутські змагання Джури з рівною участю хлопчиків і дівчаток», – пише Анатолій.

Форми учнівської також  нема років зо п'ять, зазначає він, натомістьзапровадили тижні певного виду одягу: то джинсового, то ще якогось. Замість звичних – у школі музичні дзвінки, які часто міняються за бажанням учнів.

«А ще вони у дворі роблять грін-клас, тобто, клас під відкритим небом в оточенні туй. У них купа акваріумів по усій школі, купа зелені, невеличкий буккросінг, роздільний збір сміття і збір використаних батарейок.

 А ще у них щоденники не обов'язкові. Можна домашку в смартфон записати», – розповідає радник.

Багато речей там роблять за проектні гроші у спілці з батьками і ОМС. Оскільки школа передова  у громаді, то за власним бажанням розпоряджається коштами. 

Нагадаємо, очолює навчально-виховний заклад, що вразив обласного радника, молодий прогресивний директор Сергій Кутинець.

Читайте також: «Які заклади освіти будуть фінансово самостійними» та «Директор Залізницької школи стажується в Польщі».

В одному з класів
В одному з класів

Зелений куточок
Зелений куточок

Кращі школярі Залізниці
Кращі школярі Залізниці

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024