«Громадський бюджет Луцька» — це фарс і акція розпилу 2,5 мільйона гривень, — активіст

10 Листопада 2018, 18:02
Бюджет участі міста Луцьк 957
Бюджет участі міста Луцьк

Громадський активіст Дмитро Сандалов розкритикував форму голосування за проекти програми «Громадський бюджет Луцька».

Активість вважає, що це все фарс і акція розпилу 2,5 млн. гривень. Про це він написав у Facebook, маючи на увазі нерівні умови голосування за проекти.

«Влізши у цей двіж з голосуванням, зрозумів, що дійсно потрібні проекти для міста — ніколи не переможуть. Адже не зможуть змагатись з шкільним «адмінресурсом» у вигляді мам-тат-бабусь навіть двох-трьох класів, яким пообіцяють нові вікна в класах. По ціні капремонту цілої школи. Як можна вважати чесним голосування, коли проводять загальношкільний конкурс, де переможцем є клас, який привлік найбільше голосів? А клас-переможець везуть на екскурсію. Як можна вважати чесним голосування, коли три проекта подаються одним ініціатором і список проголосувавших за три проекта співпадає на 80%? Навіть ще краще — є варіанти, коли школа №ХХ голосує за школу №YY і навпаки — це взагалі профіт!», - пише Дмитро Сандалов.

Також активіст обурюється, що робоча група ініціативи взагалі або сліпа, або покриває те все, тому що інколи бюджети складаються просто феєрично — з реальних 10-20 тисяч гривень все роздувається на 250 тисяч.

Тож він звернувся до кураторів проект, аби ті відреагували на вказані факти.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024