У Ковелі наводитимуть лад з розміщенням тимчасових споруд та конструкцій

12 Листопада 2018, 18:30
Тимчасові споруди у центрі Ковеля 1765
Тимчасові споруди у центрі Ковеля

Відділ містобудування та архітектури розробив проект рішення міської ради «Про впорядкування розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності та тимчасових конструкцій на території міста Ковеля».

Цей документ буде місцевим нормативним актом, – зазначають на сайті Ковельської міської ради.

Пропонують затвердити комплексну схему розміщення споруд та їх архітипів, Порядок укладання договорів про встановлення особистого строкового сервітуту для розташування на землях комунальної власності пересувних тимчасових споруд, об’єктів благоустрою та тимчасових конструкцій на період будівництва об’єктів, місць проведення ярмарків. 

 



 

Споруди, які встановлені з порушенням обумовлених вимог, після закінчення дії договорів оренди землі та договорів про встановлення особистих строкових сервітутів підлягатимуть демонтажу. 

Порядок розміщення тимчасових споруд також визначає процедуру отримання паспорта прив’язки, розміщення пересувних тимчасових споруд з надання послуг у сфері розваг, на час проведення ярмарків, державних та місцевих святкових, урочистих масових заходів, відкритих майданчиків біля стаціонарних об’єктів ресторанного господарства.

Розташування тимчасових споруд надалі пропонується проводити відповідно до затвердженої комплексної схеми та затвердженого типового архітектурного рішення.

Проект рішення нині опрацьовується робочою групою у складі депутатів міської ради та представників відділів земельних ресурсів та економічного розвитку і  торгівлі. Велика увага приділяється схемі розміщення тимчасових споруд. Визначаються об’єкти, які підлягають реконструкції, демонтажу та перенесенню. Встановлюються вимоги щодо архітектурного рішення окремих споруд чи їх груп, щодо проведення благоустрою прилеглих територій.

Всі пропозиції та зауваження робочої групи будуть враховані у проекті рішення міської ради та внесені на громадське обговорення.

 


Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024