Гройсман пообіцяв покарати волинських чиновників Держгеокадастру

12 Листопада 2018, 17:12
Гройсман пообіцяв покарати волинських чиновників Держгеокадастру 1015
Гройсман пообіцяв покарати волинських чиновників Держгеокадастру

Наприкінці вересня обласне управління Держгеокадастру передало частину земель сільськогосподарського призначення поза межами населених пунктів з державної у комунальну власність об’єднаним територіальним громадам. Вісім ОТГ відтепер можуть розпоряджатися 15,595,09 га самі.

Однак досі блокують розв’язання такого ж питання щодо Прилісненської ОТГ. Її голова Ігор Терещенко припускає, що це може бути однією з форм тиску через рішення громади співпрацювати з комунальним підприємством «Волиньприродресурс».

Під час години запитань до уряду народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич звернулася до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з цього приводу.

«Цьогоріч я неодноразово зверталася до вас із питанням блокування передання земель сільськогосподарського призначення ОТГ у Волинській області. Мій останній депутатський запит ви переадресували Держгеокадастру. Звертаюся до вас, бо відповідь, яку я отримала від пана Колотіліна (в.о. голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, – авт), свідчить про те, що або вони не розуміють суті питання, або свідомо підставляють вас. Останній абзац відповіді констатує, що їм справді треба здійснити передання і вони про це знають. Що це за рівень ТОП-чиновників, які ігнорують ваше доручення і кажуть, що повністю безпорадні?» –  зазначила Ірина Констанкевич.

Володимир Гройсман наголосив, що на засіданні уряду ухвалено рішення про передання земель за межами населених пунктів в ОТГ.

«До кінця року стоїть завдання, аби 100% землі передати в ОТГ. Подивлюся цю відповідь і ми її повторно розглянемо в секретаріаті уряду. Якщо там є проблеми, будемо притягати до відповідальності», –  пообіцяв глава уряду.

Додамо, що за інформацією волинських ЗМІ, днями очільник ГУ Держгеокадастру на Волині Олесь Іващенко написав заяву на звільнення. Під час особистого прийому в Горохові до Іващенка прийшли атовці, які також не можуть отримати гарантовані законом земельні ділянки. Виникла суперечка, на голові посадовця розбили яйце. Після цього інциденту Іващенко пообіцяв, що звільниться з посади.

Дарина ТИХА

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024