На Волині старшокласників тестували на вибір професії за новою програмою

13 Листопада 2018, 17:58
На Волині старшокласників тестували на вибір професії за новою програмою 1588
На Волині старшокласників тестували на вибір професії за новою програмою

У Державній службі зайнятості з першого листопада стартувала нова платформа з профорієнтації та розвитку кар’єри «Моя професія», яка створена з метою надання послуг з профорієнтації у дистанційному режимі. 

Учні 10 та 11 класів НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - дитсадок с. Мельники» відвідали Шацьку районну філію Волинського обласного центру зайнятості, аби пройти профдіагностичне тестування, - йдеться на сторінці служби зайнятості у Facebook.

Презентацію нової профорієнтаційної платформи старшокласникам представила фахівчиня з профорієнтації Наталія Романюк. Вона розкрила школярам можливості тестування, його переваги.

«Ці тести допомагають людині визначити свої здібності й обрати професію, до якої у неї є схильності. Тестування є безкоштовним, а отримані результати допоможуть зорієнтуватись вам у правильному виборі професії», - наголосила фахівчиня.

Також продемонстрували учням те, як практично можна отримати послуги в профорієнтаційному форматі без відвідування центру зайнятості. Усіх охочих зареєстрували в системі та надали їм доступ до тестування, яке розпочати зможуть уже у найближчий вільний час. 

Школярі ознайомились із ситуацією на ринку праці району, навчальними закладами регіону, типами професій та переліком нових професій, які починають з’являтись на ринку праці за вимогою часу, формулою правильного вибору професії «ХОЧУ-МОЖУ-ТРЕБА». 

Пожвавив аудиторію перегляд відеожурналу «Професії майбутнього» та його обговорення. Професії майбутнього для сьогоднішніх школярів незабаром уже стануть реальністю.



Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024