У Луцьку в забудовника вимагають повернути у бюджет 330 тисяч

15 Листопада 2018, 19:22
У Луцьку в забудовника вимагають повернути у бюджет 330 тисяч 631
У Луцьку в забудовника вимагають повернути у бюджет 330 тисяч

Прокурори наполягають на поверненні забудовником до бюджету Луцька понад 330 тисяч гривень.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Волині.

Зокрема, у січні 2018 року між Луцькою міською радою та приватним підприємством укладено договір про пайову участь у розвитку інфраструктури міста Луцька щодо об’єкта будівництва на вулиці Ковельській.

Замовник будівництва зобов’язався внести і вніс у бюджет міста понад 3 мільйони гривень пайової участі у розвитку інфраструктури Луцька.  

У липні 2018 року рішенням Луцької міської ради забудовнику на понад 330 тисяч гривень зменшили обсяг пайової участі у зв’язку з передачею до комунальної власності територіальної громади міста квартири. Кошти перераховано на рахунок житлово-будівельного кооперативу.

Проте це рішення органу місцевого самоврядування про зменшення пайової участі є незаконним, адже цю квартиру було надано у власність не комусь із лучан, які перебували на квартирному обліку та потребували поліпшення житлових умов, а громадянці, яка на квартирному обліку не перебувала, але її помешкання було знесене задля уможливлення будівництва багатоквартирного будинку – і підприємство в такий спосіб усього лиш виконало взяті на себе зобов’язання перед цією громадянкою.

Відтак прокурори у суді наполягатимуть на визнанні рішення міськради незаконним та стягненні із забудовника безпідставно повернутих йому коштів.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024