Підприємство, яке видобуває глину, руйнує дорогу на Рівненщині

16 Листопада 2018, 12:26
Підприємство, що видобуває глину руйнує дорогу на вулицях Гощі 1067
Підприємство, що видобуває глину руйнує дорогу на вулицях Гощі

Мешканці Гощі нарікають на незадовільний стан дорожнього покриття проїжджої частини вул. С. Наливайка.

Вони стверджують, що причиною є рух велико-габаритних транспортних засобів ПАТ «Могилянський завод будівельних матеріалів». Про це йдеться на сайті Гощанської селищної ради.

З огляду на це мешканці вулиці С. Наливайка ініціювали громадські слухання, які провели 7 листопада. У слуханнях взяли участь представники Гощанської селищної ради, Гощанської районної державної адміністрації, ПАТ «Могилянський завод будівельних матеріалів» та депутати Гощанської селищної ради. Загалом 21 людина шукала шляхи вирішення проблеми.

Розпочав громадські слухання селищний голова Гощі Микола Панчук. Він розповів про те, що люди, які мешкають на вул. С. Наливайка стурбовані незадовільним станом дорожнього покриття.

«Ми, як орган місцевого самоврядування, не можемо стояти осторонь цього питання. Мешканці вулиці надали фотоматеріали для підтвердження достовірності їхніх слів. Важливо, аби керівництво ПАТ «Могилянський завод будівельних матеріалів» зрозуміло, що ситуація серйозна й потребує вирішення. Якщо рух перевантажених транспортних засобів руйнує дорожнє полотно, то потрібно вжити заходів, аби усунути недоліки», – наголосив селищний голова.

У свою чергу директор ПАТ «Могилянський завод будівельних матеріалів» Олександр Гладкевич наголосив, що діяльність підприємства полягає у видобуванні, вивезенні та продажі глини. А також повідомив, що альтернативного транспортування видобутих копалин підприємство немає. Чоловік запевнив, що йому важлива думка громадськості й він хоче зрозуміти, як можна проблему вирішити.

Громадські слухання у Гощі
Громадські слухання у Гощі

 

Присутні активно обговорювали стан дорожнього покриття, зону відповідальності кожної зі сторін та висловлювали власні пропозиції. Заступник голови РДА Тарас Гоменюк зауважив на  необхідності будівництва об’їзної дороги. Із його слів це дозволить звільнити вулиці С. Наливайка та Шевченка від постійного руху велико-габаритних транспортних засобів.

Мешканець вул. С. Наливайка Анатолій Шумик запропонував встановити дорожній знак «Обмеження руху». Мешканка цієї ж вулиці Олеся Божок висловилася про те, що ПАТ «Могилянський завод будівельних матеріалів» має долучитися коштами у разі, якщо дорогу ремонтуватимуть.

За результатами громадських слухань ПАТ «Могилянський завод будівельних матеріалів» рекомендували зменшити швидкість руху велико-габаритних транспортних засобів, встановити ваговий контроль та лежачого поліціянта, виділити кошти на ремонт доріг, укласти соціальну угоду із Гощанською селищною радою та переглянути розмір відсоткової ставки орендованих ділянок.

Чи дослухалася адміністрація заводу до рекомендацій учасників громадських слухань та як діяти далі, вирішуватимуть на наступних громадських слуханнях. Їх призначили на 20 листопада.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024